Tekmovanje v kategoriji Najboljših globalnih zelenih znamk

Poslovno

Družba Ford je prejel priznanje za svojo zavezanost trajnostnemu razvoju, saj je osvojil prvo mesto na seznamu ’50 najboljših globalnih zelenih znamk v letu 2014′ svetovalnega podjetja Interbrand. Uspelo jim je premagati lanskega zmagovalca, prav tako avtomobilskega proizvajalca Toyoto in korporacijske velikane, kot so Johnson & Johnson, Coca-Cola in Microsoft. Fordu je vodilno mesto pripadlo zaradi […]

Družba Ford je prejel priznanje za svojo zavezanost trajnostnemu razvoju, saj je osvojil prvo mesto na seznamu ’50 najboljših globalnih zelenih znamk v letu 2014′ svetovalnega podjetja Interbrand. Uspelo jim je premagati lanskega zmagovalca, prav tako avtomobilskega proizvajalca Toyoto in korporacijske velikane, kot so Johnson & Johnson, Coca-Cola in Microsoft.

Fordu je vodilno mesto pripadlo zaradi naprednega, do okolja odgovornega in trajnostnega pristopa k proizvodnji, preglednosti poslovnih postopkov in objavljanja informacij še posebej s področja proizvodnje. K vzponu na vrh so prispevali tudi Fordova osredotočenost na varovanje vode, poudarjena v nedavno objavljenem 15. letnem Fordovem poročilu o trajnosti, zmanjšanje odpadnih snovi in prizadevanja za do okolja prijazno gradnjo.

Počaščeni smo, da smo št. 1 med najboljšimi globalnimi znamkami v letu 2014,” je povedal Robert Brown, podpredsednik za inženiring na področjih trajnosti, okolja in varnosti.

best-eko-global-brand

Postopek izbire podjetja Interbrand

Pri sestavljanju seznama 50 najboljših globalnih zelenih znamk pri Interbrandu vsako leto začnejo s 100 blagovnimi znamkami, ki jih uvrstijo v letno poročilo ‘Najboljše globalne znamke’. Znamke na tem letnem seznamu so prisotne po vsem svetu in s svojimi izdelki in storitvami predstavljajo posebno vrednost za uporabnike. Interbrand nato izvede obsežno raziskavo med potrošniki, s katero zajame zaznavanje javnosti o trajnostnih ali okoljskih praksah posameznih znamk in jih primerja s podatki o okoljskem in trajnostnem delovanju, ki jih zbira in analizira Deloitte Consulting LLP.