Seat vabi na Leon X-perience

Aktualno, Novosti

Novi SEAT Leon X-PERIENCE s stalnim štirikolesnim pogonom in terensko opremo zagotavlja užitek v vožnji, kjerkoli in kadarkoli. Najnovejši član družine Leon združuje emocionalen dizajn in najsodobnejše tehnologije ter optimalno funkcionalnost in presenetljivo vsestransko uporabnost. Za visoko dinamiko in varnost skrbijo zmogljivi in učinkoviti motorji TDI in TSI z močjo do 135 kW (184 KM), […]

Novi SEAT Leon X-PERIENCE s stalnim štirikolesnim pogonom in terensko opremo zagotavlja užitek v vožnji, kjerkoli in kadarkoli. Najnovejši član družine Leon združuje emocionalen dizajn in najsodobnejše tehnologije ter optimalno funkcionalnost in presenetljivo vsestransko uporabnost. Za visoko dinamiko in varnost skrbijo zmogljivi in učinkoviti motorji TDI in TSI z močjo do 135 kW (184 KM), najnovejša generacija štirikolesnega pogona in cela paleta najsodobnejših asistenčnih sistemov. Leon X-PERIENCE bo pri trgovcih z znamko SEAT na voljo od jeseni 2014.

leon01

Edinstvena oblikovna zasnova Leonove družine je z novim modelom X-PERIENCE dobila še večjo izrazno moč. Tudi tu tridimenzionalne stranske linije ustvarjajo vznemir¬ljivo igro svetlobe in senc, tudi tu ostre linije in natančni robovi izžarevajo energijo in vitalnost. Dinamična silhueta deluje razpotegnjeno in elegantno, pri čemer se Leon X-PERIENCE lahko pohvali z vso uporabnostjo, ki jo zahtevajo služba in prosti čas ter družina in športne aktivnosti. Prtljažnik se ponaša z izredno prilagodljivostjo in optimalno funkcionalnostjo vse do najmanjših detajlov. Njegova prostornina znaša 587 l, s podrto zadnjo sedežno klopjo pa celo do 1.470 l. Tako je v Leonu X-PERIENCE optimalno poskrbljeno tudi za večje transportne izzive.

“Novi Leon X-PERIENCE na nov način interpretira naš emocionalni pristop k oblikovanju. Funkcionalna estetika, elegantna robustnost in varnost kažejo našo odprtost za nove ideje. Negujemo mladostni duh, a vedno s poudarjenim smislom za praktično življenje,” je povedal Jürgen Stackmann, predsednik uprave družbe SEAT S.A. “Leon X-PERIENCE se tako odlično ujema s SEAT-om. To je naslednji korak v strategiji naše znamke, ki bo nadgradil in utrdil uspeh modela Leon.”

Poseben značaj dajejo Leonu X-PERIENCE robustne zaščitne obloge vratnih pragov in kolotekov ter mogočen sprednji del z velikim odprtinami za zajemanje zraka in integri¬ranimi meglenkami s funkcijo smerno prilagodljivih luči ter sprednji usmernik zraka z aluminijastim videzom. Tudi zadku daje pečat novi odbijač z vstavkom aluminijastega videza. V velikih kolotekih so nameščena 17-palčna ali opcijska 18-palčna platišča s specifičnim dvojnim 5-kratkim dizajnom. Strešne letve imajo črno eloksirano površino.

leon02

Specifični dizajn notranjosti poudarja visoko kakovost Leona X-PERIENCE in njegov posebni položaj znotraj družine Leon. Leon X-PERIENCE ni samo eleganten in športen, temveč navdušuje tudi s terenskim značajem in se odlično vklaplja v vsakodnevno družinsko življenje. Notranjost z novimi materiali, pozornostjo do detajlov in kombinacijo močnih barv zaznamuje svojstveni značaj tega modela. V ponudbi so kakovostne sedežne prevleke v športni črno-sivi kombinaciji, lahko pa se odločite za manj običajno, rjavo alkantaro ali usnje v črni barvi. Znak X-PERIENCE krasi vratne pragove in volan, za dinamične poudarke pa poskrbijo šivi v močni oranžni barvi.