Svetovna premiera ob Vrbskem jezeru: Najhitrejši karavan z Nürburgringa

Aktualno, Novosti

Z rekordnim časom 7:58 min se je Seat Leon ST Cupra izkazal kot najhitrejši karavan na Severni zanki Nürburgringa. Svetovno premiero bo ta ekstremno zmogljivi karavan doživel na letošnjem srečanju ob Vrbskem jezeru v Avstriji, kjer bo pospešil utrip srca dvesto tisočim avtomobilskim navdušencem in tuning specialistom iz različnih držav. Seat bo tako iz španskega Martorella […]

Z rekordnim časom 7:58 min se je Seat Leon ST Cupra izkazal kot najhitrejši karavan na Severni zanki Nürburgringa. Svetovno premiero bo ta ekstremno zmogljivi karavan doživel na letošnjem srečanju ob Vrbskem jezeru v Avstriji, kjer bo pospešil utrip srca dvesto tisočim avtomobilskim navdušencem in tuning specialistom iz različnih držav. Seat bo tako iz španskega Martorella v 1.515 km oddaljeno Ribnico ob Vrbskem jezeru poslal pet veličastnih izvedb Leona.

13. maja bo skozi malo mesto Ribnica ob Vrbskem jezeru zahrumelo kar 280 “konjev”. Seat Leon ST Cupra se bo na tem legendarnem srečanju predstavil prvič. Španski dirkač in ambasador znamke Seat – Jordi Gené je s tem avtomobilom s sprednjim pogonom “Severno zanko” Nürburgringa prevozil v odličnem rekordnem času 7:58 min in tako dokazal njegov športni potencial. “To je bil neopisljiv občutek – iztisniti najboljšo moč iz vozila in biti prvi, ki je dosegel ta rekord,” je povedal Jordi Gené. Športni karavan odlikujeta elektronsko uravnavana prečna zapora na sprednji premi iz Seat Leona Cupre in 6-stopenjski ročni menjalnik – sistema, ki vozilu tudi v težkih pogojih omogočata zanesljiv oprijem na vozišču.

Najhitrejši

Najhitrejši karavan z Nürburgringa – Seat Leon ST Cupra

Na letošnjem kultnem dogodku bo ta avtomobil s sprednjim pogonom predstavljen tudi s posebnim paketom Black. Karavan v dinamično sivi barvi in z 19-palčnimi aluminijastimi platišči, 4-batnimi visokozmogljivimi zavorami Brembo in stranskimi pragovi v barvi vozila bo zagotovo izstopal s svojo energičnostjo. S simbiozo maksimalne zmogljivosti in udobja ustvarja Seat Leon ST Cupra ravnovesje med racionalnimi in emocionalnimi elementi. Ne le, da nudi dovolj prostora za celo družino, zmogljivi motor z 206 kW (280 KM) omogoča tudi izjemno športno vožnjo. Že tradicionalno bo Seat na srečanju ob Vrbskem jezeru predstavil tudi najbolj ekstremno izvedbo Leona. Avstrijski dirkač Mario Dablander, ki nastopa na dirkah za pokal Seat Leon Eurocup 2015, bo po dirki na Portugalskem razstavil svojega Seat Leona Cup Racer.

Letos Seat predstavlja dve prav posebni vozili v barvah dinamično siva in nevadsko bela. Za pravo vizualno presenečenje bo poskrbel Seat Leon SC Cupra, opremljen z barvnim paketom Performance Orange. Izvedba s tremi vrati ter oranžno lakirano mrežo hladilnika, barvno usklajenimi ogledali in v oranžni barvi obdelanimi platišči poudarja športnost vozila, ki je sicer lakirano v sivem univerzalnem laku. Visokozmogljivi zavorni sistem skupaj z 19-palčnimi aluminijastimi platišči in stranskimi pragovi poskrbi za impresiven videz tega modela. Leon 5D Cupra pa v ničemer ne zaostaja za njim. Koncept v nevadsko beli barvi skupaj s paketom Black Line modelu daje povsem oseben pridih. Magnet za oči so sprednje vstopne letve, stranska usmernika zraka na zadku in 19-palčna aluminijasta platišča v visokosijajni črni barvi. Poleg športnega dizajna in zmogljivega motorja z močjo 206 kW (280 KM) obe modelski različici opcijsko nudita že znane inovativne asistenčne sisteme.