Evropski dirkači s tovornjaki enajsto leto zapored na Goodyearovih pnevmatikah

Avtomobilizem, KHD, Šport

Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike so bile tudi letos izbrane kot edine primerne za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki. Goodyear že enajsto leto zapored podpira Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki in ponovno predstavlja edinega dobavitelja pnevmatik za vseh deset dirk prvenstva. Mednarodna avtomobilska zveza (FIA), upravljavski organ omenjenega prvenstva, je kot edine […]

Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike so bile tudi letos izbrane kot edine primerne za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki.

Goodyear že enajsto leto zapored podpira Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki in ponovno predstavlja edinega dobavitelja pnevmatik za vseh deset dirk prvenstva. Mednarodna avtomobilska zveza (FIA), upravljavski organ omenjenega prvenstva, je kot edine primerne pnevmatike za sodelujoča vozila tudi letos potrdila Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike dimenzije 315/70R22.5. Slednje so bile razvite posebej z namenom, da 5,4-tonskim dirkalnim tovornjakom, ki dosežejo hitrosti tudi do 160 km/h, omogočajo kar največjo zmogljivost. Tako se lahko pohvalijo z varčnostjo pri vožnji in odličnim oprijemom na mokri podlagi. Čeprav so tovorne dirkalne pnevmatike ene redkih, za katere ne velja Uredba EU o označevanju pnevmatik, se omenjene pnevmatike glede na kotalni upor na oznaki uvrščajo v razred ‘B’, pri oprijemu na mokri podlagi pa ustrezajo razredu ‘A’, ki ga dosežejo le redki tovorni modeli redne proizvodnje.

Goodyearove pnevmatike pripravljene na dirko s tovornjaki.

Z vključenostjo v to nenavadno serijo dirk Goodyear vsako leto prikaže razvojni napredek in kakovost vseh svojih tovornih pnevmatik, saj za izdelavo tako dirkalnih kot tudi pnevmatik redne proizvodnje uporablja podobna kordna ogrodja.

Za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki so edine primerne Goodyearove tovorne pnevmatike

Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki se je sicer pričelo 24. aprila v Valencii, naslednja tekma pa se bo prav ta vikend odvila v sosednji Avstriji.

Pregled vseh dirk Evropskega prvenstva FIA za tovornjake v letu 2015:
24. – 26. april: Valencia (Španija)
16. – 17. maj: Red Bull Ring (Avstrija)
23. – 24. maj: Misano (Italija)
20. – 21. junij: Nogaro (Francija)
26. – 28. julij: Nürburgring (Nemčija)
28. – 30. avgust: Most (Češka republika)
5. – 6. september: Hungaroring (Madžarska)
19. – 20. september: Zolder (Belgija)
2. – 4. oktober: Jarama (Španija)
9. – 11. oktober: Le Mans (Francija)