Športno-elegantno konceptno vozilo Audi prologue Avant

Saloni

Konceptno vozilo Audi prologue Avant z razpotegnjeno streho, ki ga Audi predstavlja na ženevskem avtomobilskem salonu, daje vpogled v prihodnost z novim, izrazito emocionalnim oblikovalskim pristopom, ki ga je Audi uvedel s kupejevsko študijo prologue. Pogled v prihodnost Novembra 2014 je Audi na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavil konceptno vozilo Audi prologue, ki predstavlja […]

Konceptno vozilo Audi prologue Avant z razpotegnjeno streho, ki ga Audi predstavlja na ženevskem avtomobilskem salonu, daje vpogled v prihodnost z novim, izrazito emocionalnim oblikovalskim pristopom, ki ga je Audi uvedel s kupejevsko študijo prologue.

Pogled v prihodnost

Novembra 2014 je Audi na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavil konceptno vozilo Audi prologue, ki predstavlja pogled v prihodnost oblikovalskega sloga znamke. Le štiri mesece kasneje izdelovalec prestižnih vozil na ženevskem avtomobilskem salonu predstavlja različico svojega vizionarskega koncepta. Audi prologue Avant dinamiko, obliko in funkcionalnost združuje v popolno sožitje. Z dolžino 5,11 m in širino 1,97 m se petvratna različica z revolucionarnim konceptom karoserije nedvomno uvršča v luksuzni razred, hkrati pa je izrazito športna in prilagodljiva. Tehnologija postaja doživetje, tako zunaj in znotraj: voznik in do trije potniki lahko uživajo v luksuzni notranjosti in so digitalno povezani s sodobno arhitekturo multimedijskih sistemov in tehnologijo connect.

Audi-prologue

Združitev arhitekture in upravljanja

Luksuzna notranjost je zasnovana v temni barvi. Tudi tukaj konceptni avtomobil nudi novo doživetje: premočrtna arhitektura tvori celoto s konceptom prikaza in upravljanja. Neprekinjeno čelno stran instrumentne plošče sestavljajo trije zasloni na dotik. Dodatno lahko voznik in do trije sopotniki digitalno komunicirajo med seboj preko dveh OLED-zaslonov z organskimi svetlečimi diodami. Izjemno tanka, snemljiva OLED-zaslona na zadnjem delu potniške kabine nadgradnja Audijevega tabličnega računalnika iz novega Audija Q7 informirata in zabavata potnike po njihovih željah.

Predserijska tehnologija

V Audiju prologue Avant je uporabljena predserijska tehnologija. Opremljen je s priključnohibridnim pogonom Audija Q7 e-tron quattro, ki v konceptnem vozilu doseže še večjo zmogljivost. Sistemska moč 335 kW (455 KM), ki jo skupaj dosežeta motor 3.0 TDI in elektromotor, ga od 0 do 100 km/h poženeta v 5,1 sekunde. Doseg pri izključno električnem pogonu znaša 54 km. Podvozje je opremljeno z zračnim vzmetenjem adaptive air suspension in dinamičnim štirikolesnim krmiljenjem, s tem na novem nivoju združuje udobje, športnost, krmilne lastnosti in stabilnost.