Nova merila varnosti, povezljivosti in omreženja avtomobilov

Novosti

Avtomobilski izdelovalec iz Rüsselsheima, Opel bo od avgusta 2015 dalje svoje avtomobile opremil z novim sistemom mobilnosti in podpornimi storitvami Opel OnStar. V prvem valu uvajanja na evropski trg bo sistem Opel OnStar na voljo kupcem v 13 evropskih državah, kasneje pa bo sistem postopoma na voljo še na drugih trgih. Skladno s politiko znamke, […]

Avtomobilski izdelovalec iz Rüsselsheima, Opel bo od avgusta 2015 dalje svoje avtomobile opremil z novim sistemom mobilnosti in podpornimi storitvami Opel OnStar. V prvem valu uvajanja na evropski trg bo sistem Opel OnStar na voljo kupcem v 13 evropskih državah, kasneje pa bo sistem postopoma na voljo še na drugih trgih.

Skladno s politiko znamke, po kateri morajo biti premijske tehnologije dostopne najširšemu krogu kupcev, bo celoten sveženj storitev sistema Opel OnStar, vključno s hitrim internetnim priključkom Wi-Fi v prvih 12 mesecih uporabe po registraciji brezplačen.

Opel-OnStar-sodobna-tehnologija

Povezava 4G LTE z dostopno točko Wi-Fi

Povezava 4G LTE omogoča z desetkrat hitrejšim prenosov podatkov v primerjavi s tehnologijo G3, večjo odzivnost in večjo zmogljivosti zvočnih in podatkovnih povezav, s čemer se odločno poveča in obogati nabor komunikacijskih ter zabavnih vsebin in sistemov v vozilu. Povezava 4G LTE omogoča vzpostavitev Wi-Fi dostopne točke, s katero je mogoče sočasno, neposredno povezati do sedem naprav. Tako so lahko potniki preko socialnih omrežij v nenehnem stiku s prijatelji. Ob tem neomejeno igrajo igre, preko izbranih aplikacij gledajo filme in pretočne TV vsebine ter opravljajo delo tudi izven pisarne.

Elementi sistema 4G LTE so posebej prilagojeni uporabi v vozilih, saj so v električni sistem vozila integrirani s specifičnimi rešitvami, kot je na primer zunanja antena, za večanje območja pokritosti in stopnje povezljivosti. Uporabnikom se za uporabo storitev ne bo potrebno povezati preko pametnih telefonov. Na začetku bo povezava 4G LTE uvedena le na treh trgih, v Nemčiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem. Na ostalih trgih bo dostopna kasneje.

Opel-OnStar-3

Zagotavljanje varnosti 24/7

Poleg učinkovitih delovnih orodij zagotavlja sistem Opel OnStar tudi celovito varnost. V primeru nesreče sistem samodejno sproži klic na pomoč, ne glede na to, ali voznik zmore to storiti sam ali ne. Opozorilo na nesrečo je namreč preko sistema OnStar poslano avtomatično, ko se sproži vsaj ena izmed varnostnih zračnih blazin. Po prejetem samodejnem sporočilu operater v nadzornem centru pokliče vozilo in ugotovil, ali je potrebno na kraj nesreče poslati pomoč. Če ob klicu ni odziva, so na natančno določen kraj nesreče nemudoma napoteni reševalci. Nadzorniki v visokotehnološkem centru Opel OnStar, v angleškem Lutnu, bodo uporabnikom na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu, 356 dni v letu. Sistem Opel OnStar namreč zagotavlja pomoč uporabnikom kadarkoli ti zanjo zaprosijo, oziroma jo potrebujejo. Na primer tudi takrat, ko so bili le priča prometni nesreči. Stikala sistema Opel OnStar bodo nameščene na stropu vozila, v nekaterih avtomobilih, v ohišju notranjega vzvratnega ogledala. Novi sistem zagotavlja tudi pomoč na cesti.

Aplikacija pametnega telefona sistema Opel OnStar za daljinsko upravljanje

Lastniki pametnih telefonov se bodo s pomočjo posebne aplikacije z vozilom lahko povezali tudi na daljavo. S tem jim bo omogočeno:

  • biti v povezavi s sistemom OnStar kjerkoli, kadarkoli
  • na daljavo pridobiti pomembne podatke o vozilu, kot so podatki o količini motornega olja in o tlaku v pnevmatikah
  • zaklepati in odklepati vozila na daljavo
  • pridobivati podatke o lokaciji vozila
  • sprožiti hupo in utripanje luči
  • hitro prenesti destinacije v navigacijski sistem avtomobila
  • preprosto upravljati in spreminjati nastavitev dostopne toče Wi-Fi v vozilu

Preprosto in hitro iskanje ukradenega vozila

Sistem Opel OnStar zagotavlja lastnikom in policiji izjemno pomoč pri iskanju ukradenega vozila. Sistem Opel OnStar bo nudil pomoč pri iskanja ukradenega vozila policiji in pooblaščenim agencijam zavarovalnic ter jim omogočil, da vozilo, kar se da hitro in varno vrnejo lastniku. Ob tem omogoča sistem OnStar v primeru kraje zaporo zagona in blokado delovanja motorja na daljavo.

Mesečno posodobljeni podatki o delovanju vozila

Sistem Opel OnStar lahko preko elektronske pošte mesečno pošilja poročila z najpomembnejšimi podatki o delovanju vozila. Ob tem je mogoče pregled delovanja motorja zagnati kadarkoli, s preprostim pritiskom na stikalo. S to možnostjo se je mogoče popolnoma mirno in brez sumničavosti o pravilnem delovanju vozila podati na sleherno daljšo pot.

2015-03-04_Opel-OnStar-4

Evropski kupci s popolnim nadzorom osebnih podatkov

Uporabniki sistema OnStar v Evropi bodo imeli popoln nadzor nad upravljanjem podatkov o delovanju in uporabi avtomobila ter zagotovljenimi storitvami. Pred aktivacijo sistema bodo morali soglašati s pogoji uporabe, s katerimi bodo natančno seznanjeni. Ob tem bodo lahko kadarkoli, s pritiskom na tako imenovano stikalo zasebnosti, zakrili trenutni položaj avtomobila. Ne glede na to, ali bodo podatki o lokaciji vozila dostopni ali prikriti, bodo uporabljeni le za zagotavljanje varnostnih storitev in ne za sledenje uporabnikom. V primeru sprožitve varnostne zračne blazine, bo Opel OnStar samodejno izključil zakrivanje položaja vozila in v najkrajšem možnem času napotil pomoč na kraj nesreče.