Red Bull Air Race oznanil novo lokacijo za sezono 2015

Šport

Organizatorji najhitrejše motošportne serije na svetu so pred dvemi dnevi v Salzburgu oznanili, da je bila na koledar dirk svetovnega prvenstva Red Bull Air Race 2015 dodana Hrvaška. Tretja dirka letošnjega svetovnega prvenstva bo potekala v Rovinju. Postanek v Rovinju bo nadomestil ruski Soči, ki ga žal ni moč izvesti zaradi finančnih in organizacijskih izzivov. […]

Organizatorji najhitrejše motošportne serije na svetu so pred dvemi dnevi v Salzburgu oznanili, da je bila na koledar dirk svetovnega prvenstva Red Bull Air Race 2015 dodana Hrvaška. Tretja dirka letošnjega svetovnega prvenstva bo potekala v Rovinju. Postanek v Rovinju bo nadomestil ruski Soči, ki ga žal ni moč izvesti zaradi finančnih in organizacijskih izzivov.

Rovinj_News2“Super bi bilo prvič gostiti dirko Red Bull Air Race v Rusiji, vendar se naši partnerji v Rusiji zaradi trenutne situacije na mednarodnih kapitalskih trgih soočajo z izjemno visokimi menjalnimi tečaji. Zato je nemogoče zgraditi infrastrukturo, ki bi izpolnjevala naše visoke standarde in oboževalcem ponuditi vstopnice po razumljivih cenah,” je dejal Erich Wolf, generalni director Red Bull Air Race. “Da bi zagotovili dobro organizirano sezono z osmimi postanki, smo bili v tej fazi primorani sprejeti odločitev in prepričani smo, da je bila ta sprememba nujna. Sedaj imamo priložnost, da se vrnemo na Hrvaško, kjer smo bili lani priča spektakularni dirki. Kljub temu upamo, da nam bo v prihodnosti uspelo izvesti tudi dirko v Sočiju.”

Rovinj_News1Letošnje svetovne prvenstvo Red Bull Air Race se je februarja pričelo v Abu Dhabiju, trenutno pa se pripravlja na prvi obisk japonske Čibe. Po Rovinju bodo sledile dirke v Budimpešti (4./5. julij), Ascotu (15./16. avgust), Spielbergu (5./6. september), Fort Worthu (26./27. september) in Las Vegasu (17./18. oktober).

Koledar dirk 2015:
1. Abu Dhabi, ZAE (13./14. februar)
2. Čiba, Japonska (16./17. maj)
3. Rovinj, Hrvaška (30./31. maj)
4. Budimpešta, Madžarska (4./5. julij)
5. Ascot, Združeno kraljestvo (15./16. avgust)
6. Spielberg, Avstrija (5./6. september)
7. Fort Worth, Teksas, ZDA (26./27. september)
8. Las Vegas, Nevada, ZDA (17./18. oktober)

Trenutna razvrstitev svetovnega prvenstva:
1. Bonhomme (12 točk), 2. Hall (9), 3. McLeod (7), 4. Arch (5), 5. Lamb (4), 6. Muroya (3), 7. Besenyei (2), 8. Ivanoff (1), 9. Dolderer, 10. Sonka, 11. Le Vot, 12. Goulian, 13. Velarde, 14. Chambliss