Sodelujte na kreativnem natečaju: Volvo išče izvirne rešitve problema onesnaževanja morja s plastiko

Aktualno, Zanimivosti

Uslužbenci Volvo Cars so se na vseh koncih sveta pridružili pobudi čiščenja plaž, katere glavni cilj je ozaveščanje o pomembnosti preprečevanja onesnaženja svetovnih morij in oceanov s plastiko. V sklopu kampanje o zaščiti morij in oceanov Clean Seas, ki poteka pod okriljem Združenih narodov in svetovnega dneva zaščite okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, je […]

Uslužbenci Volvo Cars so se na vseh koncih sveta pridružili pobudi čiščenja plaž, katere glavni cilj je ozaveščanje o pomembnosti preprečevanja onesnaženja svetovnih morij in oceanov s plastiko.

V sklopu kampanje o zaščiti morij in oceanov Clean Seas, ki poteka pod okriljem Združenih narodov in svetovnega dneva zaščite okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, je letos več kot 850 uslužbencev Volvo Cars v šestnajstih državah sodelovalo v akcijah čiščenja plaž na različnih koncih sveta.

Zaposleni v Volvo Car Adria so sodelovali v akciji čiščenja plaž v okolici Poreča na Hrvaškem. Njihova akcija je bila del aktivnosti aMORE, ki je organizirana v sodelovanju s poreško zadrugo Zona in veslaškim klubom DPDSR. Očistili so morsko dno in plažo Materade, po čiščenju pa so tudi sortirali, pregledali in popisali odpadke.

Na globalni ravni Volvo Cars v sklopu regate Volvo Ocean Race podpira znanstveni program, ki se zavzema, da bi bile jadrnice opremljene s posebnim senzorjem za zaznavanje nivoja mikro plastike v morju. Nekaj jadrnic, ki sodelujejo na Volvo Ocean Race 2017/18, je opremljenih s senzorji, s pomočjo katerih so pridobili podatke iz najbolj oddaljenih morij in oceanov našega planeta.

Skupaj ustavimo onesnaževanje morja s plastiko

Volvo Car Adria bo v sklopu pobude “Adriatic Plastic Challenge” in v sodelovanju z zadrugo Terra Hub organiziral različne dogodke, s katerimi bodo poskušali ozavestiti javnost o pomembnosti problema plastičnega onesnaženja morja. S svojimi dobrimi zgledi pa bi želeli čim več ljudi in podjetij spodbuditi k podobno odgovornemu obnašanju in dejanjem. Do 10.9.2018 bo odprt javni kreativni natečaj in javni poziv #BeatPlasticPollution, s pomočjo katerega se bo poskušalo zbrati čim več idej za reševanje problematike plastičnih odpadkov v Jadranskem morju. Iščejo se čim bolj inovativne ideje prijavljenih kandidatov, ki bi pripomogle pri zaustavljanju in preprečevanju onesnaževanja morja s plastičnimi odpadki, poleg tega pa bi tudi ozaveščale in spodbujale odgovorno ravnanje.

Če menite, da lahko s svojo idejo prispevate svoj delež k reševanju problema, imate lepo priložnost, da jo razvijete in predstavite v sklopu kreativnega hackathon-a Adriatic Plastic Challenge. Pri razvoju in nadgradnji vaše ideje vam bodo pomagali priznani mentorji, medkaterimi bodo strokovnjaki za varstvo okolja in marketing, poslovneži, oblikovalci, inženirji idr.

K sodelovanju so vabljeni vsi kreativci, misleci, računalničarji, programerji, inženirji, znanstveniki, oblikovalci, podjetniki, profesorji, študentje, avanturisti, navdušenci in vsi drugi, ki imate zanimive ideje na temo varovanja morja pred plastičnimi odpadki. Najboljše ideje bodo seveda nagrajene.

Prijavite se lahko na: https://bit.ly/2NJXcF8.