Škoda Octavia RS dobila štirikolesni pogon in 6-stopenjski menjalnik

Novosti

Kmalu po predstavitvi novega modela Octavie RS 230 je Škoda razkrila privlačno novost pri Octavii RS, zmogljivi kompaktni športni model je prvič na voljo s štirikolesnim pogonom. Pogon 4×4 za Octavio RS z dizelskim motorjem 2.0 TDI in močjo 135 kW (184 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom DSG je odslej že na voljo za prve […]

Kmalu po predstavitvi novega modela Octavie RS 230 je Škoda razkrila privlačno novost pri Octavii RS, zmogljivi kompaktni športni model je prvič na voljo s štirikolesnim pogonom.

Pogon 4×4 za Octavio RS z dizelskim motorjem 2.0 TDI in močjo 135 kW (184 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom DSG je odslej že na voljo za prve trge. Zaradi kombinacije štirikolesnega pogona in športnosti je Škoda Octavia RS kot limuzina in kot karavan impresivno energično vozilo. Octavia RS tretje generacije je bila na trg uvedena leta 2013 in do danes je bilo prodanih več kot 58.000 vozil, zato velja za pravo prodajno uspešnico.

Škoda Octavia RS tretje generacije, ki so jo začeli prodajati leta 2013, stranke navdušuje. Do danes je bilo izdelanih že več kot 58.000 vozil. Škoda Octavia RS, ki je na voljo kot limuzina ali kot karavan, je športno ter obenem izredno funkcionalno vozilo. Poleg tega vrhunski predstavnik modelske družine Octavia že 114 let piše uspešno zgodovino znamke na področju športnega avtomobilizma. Octavia RS prve generacije je bila leta 2000 prva Škoda za končne kupce, ki je na trg prišla kot športna izvedba RS. Od leta 2000 do konca avgusta 2015 se je za Octavio RS prve, druge in tretje generacije odločilo pribl. 165.000 kupcev.

Sodobni štirikolesni pogon omogoča izjemne vozne lastnosti ter odlično vlečno silo tudi na zahtevnih terenih. Pri najsodobnejši tehniki štirikolesnega pogona se prenos moči na vsa štiri kolesa spreminja glede na situacijo. Celo pri energičnem speljevanju ali pospeševanju se kolesa ne zavrtijo v prazno. Poleg impresivne vozne dinamike je tako poskrbljeno tudi za največjo aktivno varnost.

Škoda Octavia RS 4×4 se ponaša tudi z vsemi odlikami Octavie RS s sprednjim pogonom. Tehnične posebnosti so športno podvozje z večvodilno premo in elektronsko zaporo diferenciala XDS+ za dinamično vožnjo skozi ovinke, inovativno progresivno krmiljenje ter številni asistenčni sistemi za visoko raven varnosti in udobja.

Markanten videz poudarjajo športni oblikovalski elementi, markantna aluminijasta platišča, prodoren zvok, ki daje občutek, da sedite v pravem dirkalnem avtomobilu, in športno zasnovana notranjost. Vsem izvedbam Octavie RS so skupne prednosti Škode Octavie: največja mera funkcionalnosti, prostornost in dobro razmerje med ceno in vrednostjo.

Oznaka RS je sinonim za Škodine uspehe v športnemu avtomobilizmu, prav tako pa tudi za zmogljivost in emocionalnost znamke. Škoda je kratico RS za označevanje svojih modelov prvič uporabila leta 1974: dirkalnika 180 RS in 200 RS sta znana kot “pramodela” RS. V 70. in 80. letih prejšnjega stoletja je bila legendarna Škoda 130 RS eden najuspešnejših dirkalnikov tistega časa.

Foto: http://www.skoda.si/octavia/octavia_rs/galerija