Posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk le deloma zadovoljna s predstavo na reliju Bassano

Avtomobilizem, Reli, Šport

Tim Novak in Uroš Ocvirk sta nastopila na predzadnjem reliju letošnjega mednarodnega pokala Mitropa, ki je bil organiziran v Italiji. Sicer lepa preizkušnja z izredno veliko nastopajočimi se ni končala čisto po željah naših dirkačev, vendar sta kljub temu odšla domov zadovoljna. Začela sta bolj pazljivo, nato pa stopnjevala tempo in na zadnji hitrostni preizkušnji […]

Novak-Ocvirk, reli Citta di Bassano 2015

Tim Novak in Uroš Ocvirk sta nastopila na predzadnjem reliju letošnjega mednarodnega pokala Mitropa, ki je bil organiziran v Italiji. Sicer lepa preizkušnja z izredno veliko nastopajočimi se ni končala čisto po željah naših dirkačev, vendar sta kljub temu odšla domov zadovoljna.

Začela sta bolj pazljivo, nato pa stopnjevala tempo in na zadnji hitrostni preizkušnji zasedla celo osmo mesto v skupni razvrstitvi med 83 nastopajočimi, ki so še uspeli priti do nočne hitrostne preizkušnje. »Z začetkom dirke nisem zadovoljen, saj nikakor nisem čutil avtomobila oziroma nikoli nisem vedel točno, kako bo zadek reagiral na spremembo smeri. Potem smo v ekipi naredili nekaj sprememb in časi so skupaj z mojimi občutki postali veliko boljši,« je dejal Novak po dolgem reliju, saj so morali v soboto prevoziti poleg 100 kilometrov hitrostnih preizkušenj še vsaj 300 kilometrov etap. Na koncu sta dosegla 19. mesto v skupni razvrstitvi (med 80. na cilju!), peto mesto v razredu R2B in peto mesto v pokalu Mitropa.

Novak-Ocvirk, reli Citta di Bassano 2015

Novak-Ocvirk, reli Citta di Bassano 2015

»Zjutraj sem bil kar malce slabe volje, nato pa smo na Škodi Fabii R2, last idrijske ekipe IK Sport, naredili nekaj sprememb in časi so pokazali, da smo šli v pravo smer. Na peti hitrostni preizkušnji sva z Urošem celo ujela dirkača, ki je startal pred nama, vendar se je lepo umaknil in nisva izgubila veliko časa. Reli mi bo ostal v spominu po številnih nesrečah, ki sem jih videl na hitrostnih preizkušnjah. Pozna se, da je bilo na startu 137 posadk in da jih kar 57 ni videlo cilja! Dirka mi je bila sicer všeč in škoda, da nama zjutraj ni šlo bolje, sva pa zato več kot zadovoljna z zaključkom,« je dejal Novak.

Prihodnja in zadnja letošnja dirka pokala Mitropa bo nemški ADAC 3Stadte Rallye, od 22. do 24. oktobra.