Sebastien Loeb predal 500-tisoči Citroën C4

Aktualno, Zanimivosti

Citroën C4 je bil od začetka prodaje leta 2004 prodan že v več kot 2,5 milijona primerkih in še vedno zapeljuje s svojimi izjemnimi zmogljivostmi in lastnostmi. Tovarna Mulhouse, kjer izdelujejo ta avtomobil, danes skupaj s Sébastienom Loebom praznuje trenutek, ko njeno proizvodno linijo zapušča 500-tisoči C4 druge generacije, ki je na trg prišla leta […]

Citroën C4 je bil od začetka prodaje leta 2004 prodan že v več kot 2,5 milijona primerkih in še vedno zapeljuje s svojimi izjemnimi zmogljivostmi in lastnostmi. Tovarna Mulhouse, kjer izdelujejo ta avtomobil, danes skupaj s Sébastienom Loebom praznuje trenutek, ko njeno proizvodno linijo zapušča 500-tisoči C4 druge generacije, ki je na trg prišla leta 2010.

Citroën C4 druge generacije, ki je v svojem avtomobilskem razredu postal zgled za udobje, se je v začetku leta posodobil z novimi lučmi, uporabnimi tehnologijami in najsodobnejšimi motorji, danes pa obeležuje mejnik: pol milijona izdelanih primerkov. To je pomemben dan za to kompaktno limuzino “Made in France”, ki jo izdelujejo v tovarni Mulhouse.

Ob tej priložnosti so kupca 500-tisočega Citroëna C4 povabili v alzaško tovarno, kjer sta mu direktorica tovarne Corinne Spilios ter Sébastien Loeb, voznik Citroën Racinga in nosilec devetih naslovov svetovnega prvaka v reliju WRC (od tega štirih za volanom dirkalnika C4 WRC), izročila ključe njegovega novega avtomobila.

Med zelo čustvenim dopoldnevom je kupec lahko obiskal tudi proizvodni obrat Mulhouse, kjer že od vsega začetka izdelujejo Citroën C4. Tovarna v osrčju Evrope, v kateri so od otvoritve dalje izdelali več kot 11 milijonov vozil, je tudi vodilni zasebni delodajalec v Alzaciji, ki zaposluje več kot 7.500 ljudi. Je tudi edinstveno podjetje, ki poleg obrata za proizvodnjo avtomobilov zajema še tovarno mehaničnih delov in metalurško delavnico, ki jo sestavljajo orodjarna, livarna in kovaški obrat.

Pol milijona vozil Citroën C4, ki so doslej zapeljala s proizvodne linije, torej priča o uspehu tega modela, ki je zelo cenjen zaradi svojih voznih lastnosti in udobja.