Range Rover Evoque kabriolet (razkošni kompaktnimi športni terenec)

Novosti

Land Rover je predstavil prvega kabrioleta med razkošnimi kompaktnimi športnimi terenci na svetu. Range Rover Evoque kabriolet ne sklepa kompromisov in je pripravljen na vse letne čase, saj drzno oblikovanje in prefinjenost Evoquea združuje z bogato opremo in dovršeno zložljivo streho. Revolucionarna in prepoznavna oblika izvirnega Range Rover Evoquea je odlična osnova za oblikovanje kabrioleta […]

Land Rover je predstavil prvega kabrioleta med razkošnimi kompaktnimi športnimi terenci na svetu. Range Rover Evoque kabriolet ne sklepa kompromisov in je pripravljen na vse letne čase, saj drzno oblikovanje in prefinjenost Evoquea združuje z bogato opremo in dovršeno zložljivo streho.

Revolucionarna in prepoznavna oblika izvirnega Range Rover Evoquea je odlična osnova za oblikovanje kabrioleta in novi model kot najbolj ekskluzivni in zmogljivi kabriolet na svetu predstavlja sam vrh palete različic Evoquea.

Kot peti član družine Range Roverjev in prvi kabriolet doslej dopolnjuje tradicionalno Range Roverjevo razkošje s samosvojo štirisedežno zasnovo in vsestranskimi možnostmi za shranjevanje predmetov.

Range Rover Evoque kabriolet je izdelan v skladu z najzahtevnejšimi merili znamke Land Rover, zato ga odlikujejo izjemna strukturna togost, značilna prefinjenost, visoka raven varnosti in vrhunska zmogljivost.

range-rover_miniPo napovedih naj bi se svetovni trg športnih terencev v naslednjih petih letih povečal za 20 odstotkov in Evoque kabriolet bo imel ključno vlogo v nadaljevanju 45-letne Range Roverjeve zgodbe o uspehu, saj odpira povsem nov segment med SUV-ji.

Poseben poudarek zunanjemu oblikovanju Evoquea kabrioleta daje dovršena platnena streha, ki zagotavlja jasno silhueto, zvesto izvirni obliki. Mehanizem za zlaganje v obliki črke Z je poravnan z zadnjim delom karoserije in poskrbi za urejen videz, ko je streha spuščena. Platnena streha je najdaljša in najširša med vsemi tovrstnimi strehami, nameščenimi na kabriolete, ki so na trgu zdaj.

Pri hitrostih vozila do 48 km/h se streha povsem avtomatizirano zloži v 18 sekundah, zapre pa v 21 sekundah. Ko je zaprta, zagotavlja visoko raven prefinjenosti, saj vključuje poseben sloj za zvočno izolacijo, zato je udobje povsem primerljivo s petvratnim Evoqueom. Poleg tega položaj strehe ne vpliva na prtljažnik, ki z 251 litri nudi največ v segmentu kabrioletov.

V središču kabine je povsem novi 10,2-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo, ki je del sistema za informacije in razvedrilo InControl™ Touch Pro, s katerim so opremljena vozila Jaguar Land Rover naslednje generacije, zdaj pa je prvič na voljo v Land Roverju. InControl™ Touch Pro zagotavlja novo merilo povezljivosti, je izjemno odziven in super-hiter, vključuje pa tudi navigacijo in vrhunski zvočni sistem.

Za varnost skrbi sistem za zaščito v primeru prevračanja z zaščitnima lokoma, ki sta skrita v zadnjem delu vozila. Če se vozilo prevrne, se zaščitna loka iz aluminija sprožita v 90 milisekundah in ustvarita varno območje za potnike.

Za pogon je na voljo celovita paleta Land Roverjevih lahkih štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjev iz aluminija, med katerimi z vrhunsko zmogljivostjo in prefinjenostjo še posebej izstopa bencinski Si4 z 240 KM.

Dizelsko moč zagotavljajo Land Roverjevi 2,0-litrski motorji Ingenium, ki poskrbijo za varčno in prefinjeno zmogljivost s porabo od 5,1 l/100 km in izpusti CO2 od 149 g/km.

Posebna odlika Evoquea kabrioleta je Land Roverjeva po vsem svetu znana terenska zmogljivost, saj uporablja enake napredne tehnologije kot Evoque s petimi vrati in Coupé. Da je Evoque kabriolet res avto za vse letne čase in vse terenske pogoje lahko kupci izberejo štirikolesni pogon, ki ga dopolnjujejo Land Roverjev devetstopenjski samodejni menjalnik, sistem Terrain Response®, zaznavanje globine pri bredenju Wade Sensing in nadzor vožnje po vseh podlagah.

Video predstavitev

Novi Range Rover Evoque kabriolet bo naprodaj od pomladi 2016 na več kot 170 trgih po vsem svetu, izdelovali pa ga bodo v Land Roverjevem obratu Halewood, kjer nastajata tudi različici s petimi vrati in Coupé.