S kolesom Bowier drvel 133,78 km/h

Aktualno, Šport

V Nevadi se je še z zadnjim od 12 poizkusov v soboto zvečer končalo tekmovanje World Human Powered Speed Challenge 2013, na katerem je 25 tekmovalnih ekip iz vsega sveta napadalo hitrostni rekord z vozili na izključno človeški pogon.

V Nevadi se je še z zadnjim od 12 poizkusov v soboto zvečer končalo tekmovanje World Human Powered Speed Challenge 2013, na katerem je 25 tekmovalnih ekip iz vsega sveta napadalo hitrostni rekord z vozili na izključno človeški pogon.

Čeprav je vse do zadnjega dne kazalo, da na letošnjem tekmovanju, ki tudi z vremenom ni bilo najbolj naklonjeno tekmovalcem, ne bomo videli rekordnega dosežka, je bil čisto v zadnjem trenutku za nekaj pičlih desetink nov rekord le dosežen. Nov svetovni rekorder je z doseženo hitrostjo 133,78 km/h postal Nizozemec Sebastiaan Bowier, neugodne vremenske razmere in tehnične težave pa so načrte prekrižale Slovencu Damjanu Zabovniku, ki je s svojim izjemno majhnim in aerodinamično izpopolnjenim vozilom Tušmobil Eivie veljal za glavnega favorita tekmovanja.

kolo tusmobil 2013Damjan Zabovnik, ki je v Nevado prišel z najmanjšim in v teoriji najhitrejšim vozilom, se je ves čas tekmovanja spopadal s tehničnimi težavami pri vozilu. Z ekipo so skozi tekmovanje izpopolnjevali vozilo in izboljševali njegovo stabilnost, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj časa in tisti kanček sreče, ki je pri vsakem takem podvigu potreben. Čeprav so pred zadnjim poskusom naredili še nekaj karbonskih ojačitev in površino vozila premazali s posebno snovjo za večjo gladkost in bolj aerodinamični obtok zraka, jim izjemnega potenciala vozila na letošnjem tekmovanju še ni uspelo uresničiti. A Damjan Zabovnik s svojo ekipo se ne da in s prepričanostjo, da Tušmobil EIvie lahko doseže največje hitrosti, že gleda naprej.

»Vem, da je Tušmobil Eivie izredno hiter in prepričan sem, da ga bomo uspeli izpopolniti in napraviti stabilnega tudi pri večjih hitrostih. Žal nam to letos v Nevadi še ni uspelo. Kljub temu se zahvaljujem svoji ekipi in vsem, ki so pri projektu sodelovali, še posebej pa glavnemu sponzorju Tušmobilu, ki me je podprl. Preizkušamo meje mogočega, rušimo rekorde, hodimo po robu. Gremo naprej!« je po koncu tekmovanja povedal Damjan Zabovnik.

Po načrtih na tekmovanju ni šlo le Damjanu Zabovniku in ekipi Tušmobil Eivie, pač pa večini tekmovalnih ekip v Nevadi. Tudi ostali tekmovalci iz vsega sveta, ki so se med 9. in 14. septembrom predstavili v Battle Mountainu na najbolj ravni in gladki cesti na svetu, kjer je ob ugodnih vremenskih razmerah moč doseči najvišje hitrosti, so letos namreč pripravili povsem samosvoje in precej skrajne prototipe super aerodinamičnih vozil, s katerimi so imeli na tekmovanju kar nekaj težav. Ob smoli z vremenom, ki je kar dva dneva oviralo tekmovanje, je tako vse do zadnjega dne kazalo, da bo dosedanja rekordna hitrostna znamka ostala nepremagana, saj se ji nikomur v prvih enajstih od skupno dvanajst poizkusov, kolikor so jih imeli na voljo, ni uspelo niti približati. A so gledalci v čisto zadnji vožnji videli nepričakovan preobrat, ko je Nizozemec Sebastiaan Bowier s sijajno vožnjo in doseženo hitrostjo 133,78 km/h le uspel premagati štirii leta star rekord in tako postavil nov mejnik, ki ga bo že na naslednjem tekmovanju zagotovo napadel tudi Damjan Zabovnik.