KHD prvaki 2013: Poglajen, Lodi in Trček

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Z zadnjim dogodkom letošnjega domačega krožno-hitrostnega prvenstva, ki se je odvil na češkem dirkališču v Brnu sta postala dokončno prvaka Zoran Poglajen in Mathias Lodi.

Z zadnjim dogodkom letošnjega domačega krožno-hitrostnega prvenstva, ki se je odvil na češkem dirkališču v Brnu sta postala dokončno prvaka Zoran Poglajen in Matthias Lodi.

Zahvaljujoč ekipi LEMA in Dragu Božiču je letošnje domače krožno prvenstvo uspešno zaključeno.

Zahvaljujoč ekipi LEMA in Dragu Božiču je letošnje domače krožno prvenstvo uspešno zaključeno.

Peti tekmovalani konec tedna se je po odpovedi dirke na madžarskem Pannoniaringu, ki je bila planirana za prvi vikend v oktobru, nadomestil z le to v Brnu, ki je znano predvsem po dirki motociklistične serije MotoGP. V sklopu dirke FIA-CEZ so se naši fantje minuli vikend, 13. – 15. september 2013, pomerili na dveh dirkah. Celoten konec tedna je potekal v slabem, hladnem vremenu. Na zelo razgibanem in tehnično zahtevnem skoraj 5,5 kilometra dolgem dirkališču so se v generalcu s hitrejšimi dirkalniki borili Zoran Poglajen, Jure Marinšek (oba nov pokalen Renault Clio Cup 2013), Željko Čumurdžič s Cliom prejšnje generacije  in David Šuster z Alfo Romeo 2.0i TS. Med pokalnimi Fiati Grande Punti pokala LEMA GP so nastopili Aleš Bužga, Tomaž Trček, Matthias Lodi, Klemen Popit, Andro Pertot, Luka Glazer in Metod Počkaj.

lema renault clio cup r.s. 2013

Sobotna dirka, ki je potekala v dežju, se je v generalni razvrstitvi najbolje zaključila za Zorana Poglajna pred Juretom Marinškom. Prvič v karieri, to je bila njegova komaj 13. dirka, pa je David Šuster zasedel odlično tretje mesto. Željko Čumurdžić in Luka Glazer sta v medsebojnem trčenju žal predčasno zaključila dirko v šestem oz. petem krogu. V pokalu LEMA GP je v razburljivem troboju zmagal Matthias Lodi pred Alfredom Kramerjem jr. in Tomažom Trčkom, sledili so Aleš Bužga, Andro Pertot, Klemen Popit in Metod Počkaj.

fiat grande punto brno 2013

Mathias Lodi v svojem Fiat Grande Puntu.

Mathias Lodi v svojem Fiat Grande Puntu.

Nedeljska dirka je potekala sicer na suhi progi, a z rahlim rosenjem. Še enkrat več je konkurenco podredil in dokončno potrdil naslov prvaka Zoran Poglajen, sledila sta mu Željko Čumurdžić in znova na stopničkah David Šuster. Jure Marinšek je žal zaradi tehničnih težav v osmem krogu odstopil. V pokalu LEMA GP je prvič slavil Alfred Kramer jr. pred Matthiasom Lodijem, ki je postal prvak. Sledili so Luka Glazer, Tomaž Trček, Aleš Bužga, Andro Pertot in Metod Počkaj. Klemen Popit pa je moral zaradi tehničnih težav žal odstopiti v petem krogu. 

V točkovanju mladih voznikov do 21 let je prvak postal Tomaž Trček s 395 točkami, drugo mesto je zasedel Andro Pertot s 340 točkami, tretji pa Jure Marinšek s 303 točkami.

V soboto je potekala še 2-urna vztrajnostna dirka in tokrat sta se obe posadki Matej SešelJaka Marinšek ter Tomaž Trček – Jure Marinšek odlično odrezali. Obe ekipi sta nastopili s pokalnim Renault Cliom. Nadobudna mladca Tomaž in Jure sta z odličnim, konstantnim dirkanjem brez napak zmagala, kar je v zadnjih letih slovenskega, krožno-hitrostnega dirkanja, brez dvoma največji uspeh v okviru CEZ-a. Z malce smole pa sta Matej in Jaka zgrešila stopničke in končala dirko na nehvaležnem četrtem mestu.

Tako direktor KHD pri krovni zvezi AŠ2005, Drago Božič, kot tudi organizator pokala LEMA GP, Mirko Marinšek, sta z letošnjo sezono zadovoljna in že kujeta načrte za prihajajoče leto 2014. 

Točkovanje KHD DP SLO 2013:

1. POGLAJEN Zoran, AK Lamko             945

2. LODI Matthias, LEMA Racing              731

3. TRČEK Tomaž         Autosport Jazon           664

4. ŠUSTER David, AK Olimpija                        587

5. BUŽGA Aleš, AK Lamko                      562

6. PERTOT Andro, LEMA Racing            555

7. POPIT Klemen, AMD SA                      490

8. MARINŠEK Jure, LEMA Racing           452

9. ČUMURDŽIČ Željko, LEMA Racing     425

10. KRAMER Alfred jr., LEMA Racing      333

11. HERZOG Helmut, Herzog Motorsport        285

12. MAKAROVIČ Andrej, V-Racing          112

Točkovanje LEMA GP 2013:

1.LODI Mathias, LEMA Racing                         435

2. TRČEK Tomaž, Autosport Jazon                  386

3. PERTOT Andro, LEMA Racing            331

4. BUŽGA Aleš, AK Lamko                      328

5. POPIT Klemen, AMD SA                      265

6. KRAMER Alfred jr., LEMA Racing                 200

7. MARINŠEK Jure, LEMA Racing           101

8. ŠUSTER David, AK Olimpija                        96

9. MAKAROVIČ Andrej, V-Racing            58