Renault je razkril svojo uradno podobo za letošnje prvenstvo F1

Avtomobilizem, Formula 1

Moštvo Renault Sport Formula One Team je razkrilo svojo uradno podobo za letošnje svetovno prvenstvo formule 1 FIA. Moštvo je svoji značilni barvi, zlato rumeno in črno, predstavilo na izviren način s prireditvijo v četrti Docklands v Melbournu. Gostje so si lahko ogledali, kako je dirkalnik R.S.16 dobesedno prideskal na plažo Boat Harbour Park v […]

Moštvo Renault Sport Formula One Team je razkrilo svojo uradno podobo za letošnje svetovno prvenstvo formule 1 FIA.

Moštvo je svoji značilni barvi, zlato rumeno in črno, predstavilo na izviren način s prireditvijo v četrti Docklands v Melbournu. Gostje so si lahko ogledali, kako je dirkalnik R.S.16 dobesedno prideskal na plažo Boat Harbour Park v bližini Sydneya.

Renault-Sport-Formula-One-voznika

To plovbo so dirkača moštva Renault Sport Formula One Team Kevin Magnussen in Jolyon Palmer ter avstralska poklicna deskarka Ellie-Jean Coffey posneli v ponedeljek pred dirko za VN Avstralije. Namesto pravega dirkalnika so na valove poslali razstavno repliko pravega dirkalnika, zato je odveč skrb, če se bo do dirke osušil, ki so jo na 7,5 metrov dolgo desko pritrdili s posebnimi jermeni. To so nato odvlekli od obale in spustili na ježo po valovih Tihega oceana.

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing je dejal:

“V Melbournu smo morali razkriti novo podobo, a to smo želeli izvesti na vsaj malo neobičajen način. V formuli 1 smo navsezadnje zato, da osvojimo kar največ točk, hkrati pa tudi, da tudi izven dirkališč pritegnemo čim več pozornosti. Zaradi tega smo prišli do te zamisli.”

“Kolikor nam je znano, je bilo to prvikrat doslej, da je dirkalnik formule 1 deskal. To se lepo prilega Avstraliji, prav tako pa je tudi skladno s pustolovskim duhom, ki prežema najnovejše avtomobile znamke Renault, kot sta Captur in Kadjar.”

“Črna in sirijevo rumena sta barvi celostne podobe Renault Sport, vendar imata tudi korenine v dirkalnikih Renault Sport. Prvi Renaultov dirkalnik formule 1 RS01 je bil leta 1977 odet v rumeno in črno barvno kombinacijo. Zato so letošnje barve tudi poklon temu izrednemu dirkalniku. Mat lak smo uporabili, da pokazali povezanost Renault Sport Cars z Renault Sport Racing in opozorili na ponudbo mat belega laka za Renault Clio R.S. Trophy.”

“Uporabili smo tudi nekaj modernih podrobnosti, zaradi katerih bo R.S.16 bolj vpadljiv. Uporabili smo kovinske barve, ki bodo med večernimi dirkami pod reflektorji lepo žarele, rombast motiv na zadnjem delu je v skladu z našo novo istovetnostjo in zlati odsevi kažejo, da ciljamo na sam vrh.”