Volvo napoveduje spremembe v upravi

Aktualno

Volvo ima dva nova člana vodstva, in sicer, Axel J Maschka je novi Višji podpredsednik nabave in Maria Hemberg je nova Glavna svetovalka. Axel Maschka, 45, je diplomant Univerze v Stuttgardu v Nemčiji in je bil do sedaj Predsednik…

Volvo ima dva nova člana vodstva, in sicer, Axel J Maschka je novi Višji podpredsednik nabave in Maria Hemberg je nova Glavna svetovalka.

5FD382D4-27F7-11E1-AD71-40A965B94067Axel Maschka, 45, je diplomant Univerze v Stuttgardu v Nemčiji in je bil do sedaj Predsednik uprave tovarne motornih sistemov  znotraj skupine Continental AG. Pred tem pa je bil na vodilni poziciji pri Bosch-u, delal je v Nemčiji, Franciji in Indiji. Axel Maschka bo prevzel mesto Višjega podpredsednika nabave s prvim januarjem 2012. Nasledil bo Bernta Ejbyfeldta, ki je zapustil podjetje. 
 
“Verjamem v Volvov potencial in nove strategije. Veselim se vodenja tima za nabavo. Z mojimi multikulturnimi izkušnjami s podrožja avtomobilske industrije si bom skupaj z oddelkom inženiringa, proizvodnje in z našimi dobavitelji in partnerji prizadeval za globalno rast Volvo Car Corporation,” pravi Axel Maschka. 
 
Maria Hemberg je postala Glavna svetovalka in Višja podpredsednica, z delom pa prične 1. marca 2012. Nasledila je Elisabeth Wenzlaff, ki se je odločila zapustiti podjetje. Maria Hemberg, 46, je magistrirala iz prava na Univerzi Lund na Švedskem, pred tem pa je bila pravni svetovalec pri družbi SKF v Göteborgu, kjer je delala vse od leta 2000. Njeno glavno področje so bile združitve, prevzemi, skupno vlaganje in druge pravne zadeve. Ima pa tudi izkušnje s področja pravnega svetovanja v avtomobilski industriji. 
 
“Navdušena sem, da se pridružujem Volvo Car Corporation v času močne rasti in razvoja. Pred tem sem delala prav tako v globalnem podjetju in seznanjena sem s svetovnimi kulturami in razmerji, tudi s poslovanjem na Kitajskem,“ nam je povedala Maria Hemberg.