Pri Oplu sistem OnStar in »majhne« avtomobilske zvezde v središču pozornosti

Saloni

Nov majhen avtomobil Karl in super športno Corso OPC, najmočnejšo različico pete generacije velike Oplove prodajne uspešnice so predstavili na letošnjem sejmu v Ženevi.  Svetovna premiera Opel Karl Povsem novi Karl je čistokrvni Opel s prostorom za pet potnikov in za dva velika zabojčka pijače v prtljažniku. Zanj v Nemčiji zahtevajo od 9500 evrov dalje. […]

Nov majhen avtomobil Karl in super športno Corso OPC, najmočnejšo različico pete generacije velike Oplove prodajne uspešnice so predstavili na letošnjem sejmu v Ženevi. 

Svetovna premiera Opel Karl

Povsem novi Karl je čistokrvni Opel s prostorom za pet potnikov in za dva velika zabojčka pijače v prtljažniku. Zanj v Nemčiji zahtevajo od 9500 evrov dalje. Raven udobja in varnosti 3,68  metra dolgega avtomobila večajo kakovostni sistemi pomoči voznikom, ki so doslej bili na voljo le v občutno dražjih avtomobilskih razredih. Med tovrstne sisteme sodi kamera spredaj Opel Eye, z integriranim sistemom Lane Departure Warning, servo ojačevalnik volana s programom delovanja City Mode, Park Assist in samodejni tempomat z omejevalnikom hitrosti.

Zeneva-2015-Opel-novinarska-konferenca

Svetovna premiera Opel Corse OPC

Razvita na legendarni progi Nürburgring Nordschleife je nova Corsa OPC kupcem na voljo z 1,6-litrskim bencinskim motor s turbinskim polnilnikom, ki se postavlja z največjo močjo 152 kW/207 KM in največjim navorom 280 Nm, ki ga motor doseže s pomočjo funkcije overboost. Preko ročnega šeststopenjskega menjalnika, s kratkimi prestavnimi razmerji, se velika moč in navor motorja OPC prenaša na prvi kolesni par. Majhna Oplova športnica pospeši od nič do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah in doseže največjo hitrost 230 km/h. Ob velikih zmogljivostih izstopa tudi z omejeno porabo goriva, ki v kombiniranem ciklu znaša manj kot 7,5 litra na 100 km. Ob vsem združuje inovativni sistem vzmetenja FSD (Frequency Selective Damping) izjemno športnost z visoko ravnijo udobja.

Evropska premiera Opel OnStar

Opel je s sistemom OnStar storil nov, odločen korak na področju avtomobilskega omreženja in povezovanja. Sistem se je v globalnem merilu že dokazal z izjemno ravnijo varnosti in zagotavljanjem nove vrednost storitvam napredne informacijske tehnologije v avtomobilski industriji. V letošnjem letu ga bo Opel pripeljal tudi na evropski trg. Od avgusta dalje bodo namreč avtomobili znamke opremljeni s sistemom Opel OnStar. Sprva bo sistem na voljo na 13 evropskih trgih: v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, na Irskem, v Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Španiji, Švici in Veliki Britaniji. Kasneje pa bo postopoma dostopen tudi na drugih evropskih trgih. Danes sistem OnStar uporablja že približno sedem milijonov uporabnikov v ZDA, Kanadi, na Kitajskem in v Mehiki. Sistem jim nudi povezavo 4G LTE, s katero so avtomobili postali zmogljive mobilne Wi-Fi vstopne točke, ob sočasnem zagotavljanju samodejnega povezovanja in storitev v sili ter daljinskem nadzoru in upravljanju preko pametnega telefona.