Razkritje: Novi Oplov kabriolet je Cascada

Aktualno

Izhaja iz španske besede, ki pomeni slap ter se – za Opel značilno – konča na črko “a”. Izraža ritmičnost, dinamičnost in tekočo eleganco, lepoto, svežino in čisti užitek vožnje s spuščeno streho. Sedaj je uradno: novi Opel kabriolet se imenuje Cascada.

Sedaj je uradno: novi Opel kabriolet se imenuje Cascada.
 

Izhaja iz španske besede, ki pomeni slap ter se – za Opel značilno – konča na črko “a”. Izraža ritmičnost, dinamičnost in tekočo eleganco, lepoto, svežino in čisti užitek vožnje s spuščeno streho.

3F7F5836-FB42-11E1-9036-56C165B94067

Nova Opel Cascada ima z uravnovešenimi proporci in podolgovato silhueto, prestižen in eleganten videz. Njena mehka zložljiva streha poudarja eleganco in izbranost.

Z elegantno tekočo linijo je 4,7 metra dolg novi Oplov štirisedežnik z zložljivo streho  suveren izzivalec med kabrioleti srednjega razreda. Prav zato je Cascada bliže prestižnim, klasičnim Oplovim kabrioletom iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta “Kapitän” in “Rekord”, kot kompaktnim kabrioletom znamke zadnjih dveh desetletij.

Številne premijske vsebine in tehnologije izpostavljajo kakovostno izdelavo nove Cascade. Z dotikom stikala se dovršena platnena streha hitro in tekoče odpre, tudi v vožnji do hitrosti 50 km/h.

Cascada je za modeloma Mokka in ADAM že tretji novi letošnji Oplov avtomobil, kar potrjuje prodornost in smelost znamke pri razvoju ponudbe, ki v obdobju le nekaj mesecev vstopa s sub-kompaktnim SUV, trendovskim majhnim urbanim avtomobilom in elegantnim kabrioletom srednjega razreda v tri povsem nove avtomobilske segmente.

Prodaja nove Opel Cascade bo stekla v začetku leta 2013. Kljub razširjenim špekulacijam pa ne bo postavljena na ogled na pariškem »Mondial de l’Automobile«. V Parizu bo namreč svetovno premiero doživel le Opel ADAM.