PSA Peugeot Citroën v letu 2014 z najmanj emisij CO2 v Evropi

Zanimivosti

Ob koncu leta 2014 je skupina PSA Peugeot Citroën znova obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km (podatki iz AAA DATA) – povprečna vrednost na evropskem trgu je znašala 123,7 gramov.  Ta vrednost dokazuje, da si skupina prizadeva najti konkretne odgovore na okoljevarstvene izzive. PSA Peugeot Citroën več kot 50 % […]

Ob koncu leta 2014 je skupina PSA Peugeot Citroën znova obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km (podatki iz AAA DATA) – povprečna vrednost na evropskem trgu je znašala 123,7 gramov. 

Ta vrednost dokazuje, da si skupina prizadeva najti konkretne odgovore na okoljevarstvene izzive. PSA Peugeot Citroën več kot 50 % svojega budžeta za raziskave in razvoj namenja razvoju tehnologij za povečanje učinkovitosti in okoljevarstveno zmogljivost svojih vozil.

PSA-citroen

Skupina lahko ta uspeh pripiše predvsem zmanjšanju prostornine svojih bencinskih motorjev ter uvedbi novih trivaljnih bencinskih motorjev PureTech in učinkovitosti nove generacije dizelskih motorjev BlueHDi. V letu 2014 je skupina prodala skoraj 30 % vozil z emisijami CO2 nižjimi od 100 g.

Zahvaljujoč tem zmogljivimi bencinskim in dizelskim motorjem so številni modeli skupine zasedli vodilno mesto z vidika emisij CO2 v svoji kategoriji, upoštevajoč dejstvo, da predstavljajo pomemben delež prodaje v Evropi, s tem prispevajo k skupnemu zmanjšanju emisij.

Zadnja modela Peugeot 308 in Citroën C4 Picasso, ki sta zasnovana na novi konstrukcijski osnovi EMP2, in pa tudi Citroën C4 Cactus, ki je bil lansiran v letu 2014, so bili deležni občutnega zmanjšanja mase, in sicer za 140 in 200 kg, kar je eden od ključnih dejavnikov za nižjo porabo.