Novi Seat Leon ST Cupra 2015

Novosti

Seat predstavlja avto za dinamično uživanje v živahnosti in zmogljivosti, novi Leon ST Cupra vrhunske zmogljivosti za svoj razred združuje z eleganco in funkcionalnostjo. Vozilo s 1.470 litri maksimalne prtljažne kapacitete v izvedbi Seat Leon ST Cupra 280 lahko v samo 6,0 sekunde iz mirovanja pospeši na 100 km/h, vsestranski model naj bi bil po […]

Seat predstavlja avto za dinamično uživanje v živahnosti in zmogljivosti, novi Leon ST Cupra vrhunske zmogljivosti za svoj razred združuje z eleganco in funkcionalnostjo.

Vozilo s 1.470 litri maksimalne prtljažne kapacitete v izvedbi Seat Leon ST Cupra 280 lahko v samo 6,0 sekunde iz mirovanja pospeši na 100 km/h, vsestranski model naj bi bil po besedah proizvajalca izjema izbira dobrega razmerja med ceno in vrednostjo.

SEATLEONCUPRAST

Novi Leon ST Cupra optimalno dopolnjuje našo ponudbo visokozmogljivih modelov. Kombinacija suverenih zmogljivosti in ekspresivne dinamike ter udobja za sproščene vožnje na dolge razdalje in prepričljive uporabnosti je tisto, kar ga naredi edinstvenega,” je povedal Jürgen Stackmann, predsednik uprave družbe Seat S.A. “Leon ST Cupra v najlepši obliki predstavlja vrednote znamke Seat. Ponosni smo na tehnično naprednost in kakovost, ki ju odraža.”

Obširen paket najsodobnejših tehnoloških rešitev novemu Seat Leonu ST Cupra zagotavlja vrhunske zmogljivosti. Na prvem mestu velja izpostaviti 2,0-litrski motor TSI z dvojnim vbrizgavanjem in variabilnimi krmilnimi časi. Na voljo je v dveh izvedbah z močjo 195 kW (265 KM) in 206 kW (280 KM). Med najsodobnejše tehnologije poleg tega sodijo dinamično uravnavanje podvozja (DCC), elektrohidravlična zapora diferenciala sprednje preme, progresivno krmiljenje, sistem Cupra Drive Profile in serijski žarometi s celostno LED-tehnologijo.

Športne lastnosti Leona ST Cupra je mogoče še dodatno izboljšati, namreč z opcijskim paketom za povečanje zmogljivosti (Performance Pack). Vanj so vključeni štiribatni visokozmogljivi zavorni sistem proizvajalca Brembo z naluknjanimi zavornimi koluti velikosti 370 x 32 mm, ekskluzivna 19-palčna platišča (po želji v črni ali oranžni barvi) in stranske letve na pragovih. Ena od novosti so tudi barvni paketi z ekskluzivnimi barvami za ta najzmogljivejši Seat-ov model. Za ohišja zunanjih ogledal, obrobo mreže hladilnika, platišča in napis Cupra na pokrovu prtljažnika so na voljo bela, črna in oranžna barva, ki modelu Cupra pridajajo individualno noto, še zlasti oranžna, ki je značilna barva dirkalne izvedbe Cup Racer.

Z novim Seat Leonom ST Cupra se odpira naslednje poglavje. Prva generacija je z Ibizo Cupra na ceste zapeljala leta 1996, odtlej pa so dinamični modeli Cupra postali ikona znamke Seat. Z novo modelsko generacijo je v izvedbi Cupra prvič na voljo Leon s tremi vrati, po novem pa tudi Leon ST.

Emocionalen dizajn je ena od specifičnih odlik Leonove družine. Pri novi Cupri je sistematično posodobljen. Dolga silhueta karavanske izvedbe ST se odlično ujema s poudarjenimi, velikimi platišči. Novi maski dajejo poseben pečat velike odprtine za zajemanje zraka in žarometa, ki sta v celoti zasnovana v LED-tehnologiji. Skupaj poudarjajo suveren videz, kar velja tudi za spodnji del zadnjega odbijača z nakazanim difuzorjem in dvema ovalnima izpušnima cevema. Aluminijasta platišča izstopajo z ekskluzivnim dizajnom. Poleg tega svojstveni oblikovni zasnovi Cupre dajejo piko na i rdeče lakirane zavorne čeljusti ter zatemnjena stranska stekla in zatemnjeno zadnje steklo.

V notranjosti izstopajo športni volan Cupra s prestavnima ročicama za opcijski menjal­nik DSG, ter vrhunski športni sedeži, ki so oblečeni v temno sivo alkantaro, krasijo pa jih beli šivi. Po želji je na voljo oblazinjenje iz črnega usnja, ki je prav tako kombinirano z belimi okrasnimi šivi. Opcijsko se lahko odločite tudi za školjkaste sedeže z izjemno dobro stransko oporo. Pedali in vstopne letve so izdelani iz aluminija.