Prvi Lexus NX postavlja svoje standarde

Novosti

Družba Toyota Motor Corporation je s slavnostnim obredom naznanila začetek proizvodnje povsem novega Lexusovega modela NX. Model NX izdelujejo v tovarni Miyata, ki je bila nedavno nagrajena s zlatim priznanjem kakovosti Gold Plant Quality Award, ki ga podeljujejo pri J.D. Power and Associates. V tej tovarni izdelujejo že Lexusova modela CT in RX. Masamoto Maekawa, […]

Družba Toyota Motor Corporation je s slavnostnim obredom naznanila začetek proizvodnje povsem novega Lexusovega modela NX.

Model NX izdelujejo v tovarni Miyata, ki je bila nedavno nagrajena s zlatim priznanjem kakovosti Gold Plant Quality Award, ki ga podeljujejo pri J.D. Power and Associates. V tej tovarni izdelujejo že Lexusova modela CT in RX. Masamoto Maekawa, podpredsednik družbe Toyota Motor Corporation, je razvoj modela NX opisal z naslednjimi besedami: »Zamisli, ki so pripeljale do nastanka modela NX, se niso porodile samo v razvojni skupini. Ustvarili smo “Skupino NX“, ki je upoštevala predloge oddelkov za trženje, načrtovanje prodaje in proizvodnje.« Novi Lexus NX naznanja Lexusov vstop v konkurenčni segment prestižnih vozil SUV srednjega razreda. S svojo vpadljivo in drzno obliko, najnovejšo in inovativno tehnologijo ter živahnimi zmogljivostmi je novi NX namenjen mlajši urbani populaciji, ki da veliko na dizajn.

Lexus-kampanija

V okviru predstavitvene kampanje Striking Angles je prišlo do ustvarjalnega sodelovanja z dobitnikom grammyja will.i.amom. V prvem celotnem prodajnem letu (2015) pričakujejo, da bo novi model predstavljal kar tretjino skupne Lexusove evropske prodaje.