Pozitivna okoljska bilanca novega Audija TT

Aktualno

V primerjavi s prejšnjim modelom ima kompaktni športni avto za 14 odstotkov večjo moč, obenem pa so se emisije toplo grednih plinov zmanjšale za enajst odstotkov. Kot poroča izdelovalec prestižnih vozil v svoji novi okoljski bilanci o tretji generaciji modela TT, s tem vsako vozilo v svojem življenjskem ciklu prihrani okrog 5,5 tone toplogrednih plinov. […]

V primerjavi s prejšnjim modelom ima kompaktni športni avto za 14 odstotkov večjo moč, obenem pa so se emisije toplo grednih plinov zmanjšale za enajst odstotkov. Kot poroča izdelovalec prestižnih vozil v svoji novi okoljski bilanci o tretji generaciji modela TT, s tem vsako vozilo v svojem življenjskem ciklu prihrani okrog 5,5 tone toplogrednih plinov. Med te se poleg ogljikovega dioksida med drugim uvrščajo tudi metan, smejalni plin (didušikov oksid) in halogenske organske emisije.

TTC140012_medium

K pozitivni okoljski bilanci Audija TT prispeva cela vrsta tehnologij, med njimi tudi lahka gradnja. Po zaslugi inteligentne kombinacije materialov je Audijevim inženirjem že drugič zapored uspelo zmanjšati maso praznega vozila. Pri prvi menjavi modelov leta 2006 je znašal prihranek na masi 90 kilogramov, novi TT z motorjem 2.0 TFSI pa zdaj tehta 1.230 kilogramov, kar je še okrog 50 kilogramov manj kot njegov predhodnik.

Zmanjšanje mase in inteligentni ukrepi lahke gradnje se odražajo tudi na proizvodnji vozila. Tu so uspeli emisije toplogrednih plinov znižati za okrog devet odstotkov oz. za 800 kilogramov, to pa je podatek, ki koristi tudi končnemu kupcu: nova generacija modela TT se lahko že od prvega kilometra naprej pohvali z boljšo okoljsko bilanco, kot jo je imel prejšnji model.