Golf Sportsvan že s tekočega traku

Aktualno

V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu je 6. februarja z montažne linije zapeljal prvi Golf Sportsvan. To je vozilo zrcalno srebrne barve s paketom opreme Highline.

V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu je 6. februarja z montažne linije zapeljal prvi Golf Sportsvan. To je vozilo zrcalno srebrne barve s paketom opreme Highline, panoramskim strešnim oknom in 1,4-litrskim motorjem TSI z močjo 110 kW (150 KM)1. V času vstopa na trg, ki bo letos spomladi, bo za tretjo karoserijsko izpeljanko Golfa na voljo šest novih, varčnih motorjev. Cene za Golf Sportsvan se začnejo pri 19.625 evrih.

Direktor tovarne Siegfried Fiebig je ob premieri povedal: “Volkswagnova tovarna v Wolfsburgu že skoraj 40 let kupcem širom po svetu dobavlja Golfa na najvišji kakovostni ravni. Z novim Sportsvanom zdaj nadaljujemo to zgodbo o uspehu.” Predsednik delavskega sveta Jürgen Hildebrandt pa je poudaril: “Naše sodelavke in sodelavci so z veliko prizadevnostjo na kolesa postavili odličen nov model. In v zelo kratkem času so preuredili proizvodne obrate. Za to si zaslužijo najvišje priznanje.”

vw golf sportsvan 2013

Golf Sportsvan je poleg klasičnega Golfa in karavanskega Golfa Varianta tretja karoserijska izpeljanka iz modelske serije Golf VII. S svojimi estet­skimi proporcionalnimi razmerji in drzno začrtanim dizajnom se Sportsvan uvršča med najbolj vznemirljive nove kompaktne enoprostorce. Trisedež­na zadnja klop je deljivo zložljiva, obenem pa tudi za 180 mm pomična v vzdolžni smeri. Če za prtljago ali tovor izkoristite površino do naslonjal zadnjih sedežev in do višine stropa, dobite maksimalno prostornino prtljažnika več kot 1.500 litrov.

Ob vstopu na trgu to pomlad bo za Golf Sportsvan na voljo šest novih motorjev (štirje TSI in dva TDI). Vsi so serijsko opremljeni s sistemom start-stop in vsi že izpolnjujejo izpušni standard Euro 6. Poraba goriva je do 19 odstotkov manjša kot pri predhodniku.