Že stotisoči Peugeot 2008

Aktualno

Manj kot eno leto od začetka prodaje je mestni crossover PEUGEOT 2008 presegel mejno vrednost 100.000 proizvedenih primerkov.

Manj kot eno leto od začetka prodaje je mestni crossover PEUGEOT 2008 presegel mejno vrednost 100.000 proizvedenih primerkov. Stotisoči Peugeot 2008 s patentirano oznako “Origine France Garantie” (proizvedeno v Franciji z garancijo), ki so ga proizvedli v obratu Mulhouse, sta lastnici predala Corinne Spilios, direktorica proizvodnega centra Mulhouse in Xavier Duchemin, direktor PEUGEOTA za Francijo. 

PEUGEOT 2008, ki je bil javnosti premierno predstavljen na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi in ki je nadgradil ponudbo znamke Peugeot v nižjem tržnem razredu kmalu po lansiranju modelov 208 GTi in XY, je postal eden izmed najbolje prodajanih modelov leta 2013 z več kot stotisoč naročili.

peugeot 2008

Njegova proizvodnja poteka ekskluzivno v proizvodnem obratu Mulhouse z izjemo Kitajske in Latinske Amerike. PEUGEOT 2008 je septembra 2013 prejel oznako “Origine France Garantie”, saj več kot 73 % njegovih sestavnih delov proizvajajo v Franciji. Na preizkusnih trčenjih Euro NCAP je prejel pet zvezdic in je edini model v svoji kategoriji, ki ponuja tehnologijo Grip Control za izboljšano vlečno moč.

Zelo hitro je prepričal mnoge francoske in kmalu zatem še evropske kupcev, tako da je bilo potrebno zaradi odličnega komercialnega zagona v proizvodnem obratu Mulhouse kar trikrat povečati proizvodno količino, da je dosegla 680 proizvedenih vozil dnevno. To pomeni, da se je proizvodna količina od začetka prodaje podvojila.

PEUGEOT 2008 je poleg tega prejel več kot deset nagrad na Irskem, v Italiji, Španiji, Franciji, Turčiji, na Poljskem … in priča o izboljševanju palete izdelkov znamke PEUGEOT v nižjem tržnem segmentu, saj je med prodanimi vozili kar 68 % izvedenk z višjo stopnjo opremljenosti.

Po stotisočega Peugeota 2008 je njegova lastnica, ki prihaja iz pariške regije, odpotovala v proizvodni obrat v mesto Mulhouse, kjer sta ji ključe simbolično izročila Corinne Spilios, direktorica obrata Mulhouse in Xavier Duchemin, direktor Peugeot Francija.