Prišla je nova Opel Corsa LPG

Novosti

Zelena, zmogljiva in gospodarna Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX se postavlja z največjo močjo motorja 66 kW/90 KM in seveda tovarniško vgrajenim sistemom souporabe dveh vrst goriva. Najnovejša obogatitev ponudbe Corse se bo posebej prikupila kupcem, pozornim na nabavno ceno in omejenim stroškom uporabe. Z njo je namreč mogoče, zaradi posebej ugodne cene avtoplina, zmanjšati […]

Zelena, zmogljiva in gospodarna Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX se postavlja z največjo močjo motorja 66 kW/90 KM in seveda tovarniško vgrajenim sistemom souporabe dveh vrst goriva.

Najnovejša obogatitev ponudbe Corse se bo posebej prikupila kupcem, pozornim na nabavno ceno in omejenim stroškom uporabe. Z njo je namreč mogoče, zaradi posebej ugodne cene avtoplina, zmanjšati stroške za gorivo, v primerjavi z različicami gnanimi z bencinskimi motorji za skoraj 50 odstotkov. Ob vsem je omejena tudi njena priporočena maloprodajna cena, saj je potrebno za izhodiščno različico s tremi vrati odšteti 11.940 evrov, za različico s petimi vrati pa 12.290 evrov.

Corsa_LPG1

Corsa LPG je ob ekstremni cenovni učinkovitosti spoštljiva tudi do okolja. Za mešanico butana in propana je namreč značilno izjemno učinkovito in čisto zgorevanje v štirivaljnem motorju. V kombiniranem ciklu znaša poraba nove Corse na plin 6,9 l/100 km. Ob tem v primerjavi z vožnjo na bencin izpusti v ozračje za 13 odstotkov manj CO2, saj znaša vrednost povprečnega izpusta 113 g CO2/km. Izpust dušikovih oksidov je manjši za 80 odstotkov.

Velik doseg in (trenutno) majhni stroški za gorivo

Motor Opel Corse 1.4 LPG z ročnim petstopenjskim menjalnikom doseže največjo moč 66 kW/90 KM tako z LPG, kot z bencinom. Porabi le 6,9 litrov alternativnega goriva na 100 kilometrov vožnje, ob čemer se postavlja s 13 odstotkov manjšim izpustom CO2 (113 g/km), v primerjavi z vožnjo na bencin. Ob tem so stroški za gorivo manjši skoraj za 50 odstotkov. Tovrstne velike prihranke zagotavljajo davčne ugodnosti za LPG. Glede na naklonjenost države in celotne EU alternativnim energentom, gre pričakovati, da bo tovrstna davčna politika v veljavi še dolgo.

gorivo_CorsaLPG3

Med ostale velike prednosti nove generacije Corse LPG sodi, tako kot pri vseh Oplih z motorji na LPG, tovarniško vgrajen sistem uporabe dveh goriv. Ob tem lahko voznik preklopi med različnima gorivoma s preprostim pritiskom na stikalo. Na novo razvit nadzorni modul zagotavlja večjo sinhronizacijo preklopa delovanja motorja z različnim energentom. Ob tem znaša doseg vožnje z obema gorivoma vse do 1200 km. Merilniki zagotavljajo vozniku ločen pregled porabe in dosega vožnje na bencin in LPG ter seveda kombinirano. Ob tem ne gre spregledati, da je omrežje polnilnic LPG izjemno razvejano. V Sloveniji jih je že 100, v celi Evropi že več kot 35.000.

Vsakdanja uporabnost LPG

Posoda za LPG je nameščena v odprtini za rezervno kolo. Tako ne zmanjšuje prostornosti prtljažnika in je obenem dobro zaščitena, z izjemno ravnijo varnosti. Zato Opel Corsa LPG zagotavlja udobno namestitev petih potnikov in vse do 1120 litrov prostora v prtljažniku. Enako kot vse ostale Corse. Opremljena je prav tako z vsemi ultramodernimi sistemi pomoči vozniku, od serijskega, posebnega programa delovanja volana City mode ter številnih možnosti za doplačilo med katere sodijo ogrevan volanski obroč, samodejni sistem Park Assist in priznani informacijsko zabavni sistem IntelliLink, ki med ostalim združuje tudi sedempalčni barvni zaslon za upravljanje na dotik.

corsa-gorivo-zadaj