CLA Shooting Brake

Novosti

Mercedes-Benz v pomlad vstopa z novim modelom. Tokrat prihaja CLA v različici Shooting Brake. Avtomobil navdušuje z izjemno podobo pod katero se je podpisal Robert Lešnik. Kljub izrazitemu poudarku na izjemni podobi vozila je CLA Shooting Brake, zaradi velike odprtine vrat in velikega prtljažnika, avtomobil z izjemno uporabno vrednostjo. Po razredu A, B, CLA in […]

Mercedes-Benz v pomlad vstopa z novim modelom. Tokrat prihaja CLA v različici Shooting Brake. Avtomobil navdušuje z izjemno podobo pod katero se je podpisal Robert Lešnik.

Kljub izrazitemu poudarku na izjemni podobi vozila je CLA Shooting Brake, zaradi velike odprtine vrat in velikega prtljažnika, avtomobil z izjemno uporabno vrednostjo.

Po razredu A, B, CLA in GLA je Shooting Brake peti model družine kompaktnih mercedesov.

cla-shoting-brake

Oblikovanje

Zunanja podoba vozila odraža športne linije, ki smo jih spoznali že pri kupeju in ustvarjajo nezgrešljivo podobo razreda CLA. Hkrati ponuja uporabne rešitve, ki jih pričakujemo od vozila s karavansko obliko. Zunanja oblika namreč sledi oblikovalski ikoni – razredu CLS Shooting Brake. Prednji del vozila zaznamuje velika maska s poudarjeno zvezdo in atraktivni žarometi. Pokrov motorja z izbočenimi površinami so povzeti po oblikovalski legendi Mercedesu 300 SL Gullwing. Za še agresivnejšo podobo poskrbi športni paket AMG. Zadnji del vozila je nezgrešljivo povezan s kupejem CLA. Markantni žarometi s popolno LED osvetlitvijo (v povezavi z bi-xenon ali inteligentnimi žarometi) avtomobil optično razširijo in poudarijo njegove boke. Spodnji del odbijača odlikuje serijski difuzor, ki je še eden izmed elementov, ki skrbijo za najboljši količnik zračnega upora v razredu (0,26).

Notranjost

Športna podoba se nadaljuje tudi v notranjosti vozila. Izbrani materiali in številni elementi iz aluminija poskrbijo za premium počutje v notranjosti. Merilniki so podloženi s srebrno podlago in rdečimi merilnimi iglami, ki so ob zagonu v popolnoma navpični legi.

cla-notranjost

CLA Shooting Brake vsebuje najnovejšo generacijo multimedijskih sistemov. Prostostoječi zaslon v  velikosti 17,8 cm (7 palcev) je popolnoma odporen na sončne žarke. Upravljanje poteka preko vrtljivega gumba in je izjemno enostavno. Ambientalna osvetlitev ponuja  kar 12 različnih barv. Športni sedeži so opremljeni z integriranimi vzglavniki in omogočajo izjemno udobje, tudi na daljših potovanjih. Zadnji sedeži potnikom ponujajo kar 42 mm več prostora v primerjavi s kupejem. Avtomobil ponuja tudi možnost spremenljivega naklona zadnjih sedežev, s katerimi je mogoče povečati prtljažni prostor. Tako je mogoče v prtljažnik naložiti do 495 litrov.

Tehnologija

CLA Shooting Brake je sprva na voljo z dvema dizelskima in štirimi bencinskimi motorji, ki jih je mogoče kombinirati s štirkolesnim pogonom 4MATIC. Vse pogonske agregate je mogoče povezati tudi s sedem stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko 7G-DCT. Serijsko so z avtomatskim menjalnikom opremljeni modeli 220 CDI, 250 CDI in modeli s pogonom 4MATIC.

CLA Shooting Brake navdušuje z izjemno aerodinamiko. Koeficient upora namreč znaša zgolj 0,26, kar je najboljši rezultat v svojem razredu. Izjemno aerodinamiko zagotavlja A-stebriček s prilagojeno geometrijo, razpršilci zraka na zadnjem odbijaču in lučeh, izjemno aerodinamično oblikovanimi vzvratnimi ogledali ter aerodinamični dodatki za kolesi.