Hitri in drzni 7 polnijo kinodvorane

Zanimivosti

Visokooktanska adrenalinska poslastica Hitri in drzni 7 je svoj pohod po kinodvoranah začela v najvišji prestavi, v svetovnem merilu je zaslužila že 392 milijonov dolarjev in se v zgodovino zapisala z najboljšim otvoritvenim vikendom med filmi, ki ne sodijo v superherojski žanr. Pri nas si je kronski film sage do sedaj ogledalo že preko 55.000 […]

Visokooktanska adrenalinska poslastica Hitri in drzni 7 je svoj pohod po kinodvoranah začela v najvišji prestavi, v svetovnem merilu je zaslužila že 392 milijonov dolarjev in se v zgodovino zapisala z najboljšim otvoritvenim vikendom med filmi, ki ne sodijo v superherojski žanr.

Pri nas si je kronski film sage do sedaj ogledalo že preko 55.000 gledalcev, kar pomeni, da se je po odličnih rezultatih otvoritvenega vikenda zasidral takoj za senzacijo Petdeset odtenkov sive. Za primerjavo smo izvedeli, da je šesti del franšize iz leta 2013, v Sloveniji skupno zabeležil nekaj več kot 71.000 gledalcev. Sicer pa Hitre in drzne 7, prežete z akcijo, humorjem in tenkočutnih slovesom od preminulega Paula Walkerja, poleg izjemnega obiska zaznamujejo tudi visoke ocene filmskih kritikov.

hitri-in-drzni-7-slovenija

Zgodba

Po porazu kriminalca Owena Shawa se drzna dirkaška ekipa z Dominicom Torettom na čelu lahko vrne v ZDA, kjer jih pričaka povsem običajno družinsko življenje. Žal pa idila ne traja prav dolgo, saj jih hitro dohitijo londonski grehi v obliki krvi željnega Owenovega brata, ki ga žene neustavljiva želja po maščevanju. Deckard svoj morilski pohod prične v Tokiu, kjer je njegova prva tarča Han, nato pa nadaljuje z lovom na preostale člane dirkaške druščine. Dominic mora sedaj prepričati svoje prijatelje, da se odpravijo na še zadnjo vožnjo in tako obvarujejo svojo družino.

Igralska zasedba: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky, Lucas Black, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey in Kurt Russell
Režija: James Wan
Scenarij: Chris Morgan