Pričetek proizvodnje GT-R50 by Italdesign

Aktualno, Novosti, Top

Nissan je potrdil proizvodni dizajn vozila Nissan GT-R50 by Italdesign – najbolj dovršenega modela GT-R – in že sprejema naročila za omejeno serijo 50 vozil. Zunanjost vozila, ki je bila prvič predstavljena julija na festivalu hitrosti Goodwoodu, Anglija, se praktično ni spremenila. Osnovna cena modela GT-R by Italdesign serije NISMO s 720 konjskimi močmi bo […]

Nissan je potrdil proizvodni dizajn vozila Nissan GT-R50 by Italdesign – najbolj dovršenega modela GT-R – in že sprejema naročila za omejeno serijo 50 vozil.

Zunanjost vozila, ki je bila prvič predstavljena julija na festivalu hitrosti Goodwoodu, Anglija, se praktično ni spremenila. Osnovna cena modela GT-R by Italdesign serije NISMO s 720 konjskimi močmi bo 990.000 EUR, brez seveda vključenega davka in dodatne opreme.

Nissan je pri snovanju modela, ki temelji na zadnjem Nissanu GT-R NISMO, sodeloval z italijanskim podjetjem Italdesign iz Torina, z njim pa so želeli proslaviti 50. obletnico modela GT-R (leta 2019) in podjetja Italdesign (leta 2018). Medtem ko je bil prototip odet v posebno sivo barvo s poudarki v zlati barvi, bodo kupci pri različici serijske proizvodnje lahko izbirali svojo barvno kombinacijo. Enako velja tudi glede izbire notranjih barvnih kombinacij in paketov opreme.1

Prototip vozila GT-R50 je bil predstavljen tudi na dirkališču Spa-Francorchamps v Belgiji, na dogodku Rolex Monterey Motorsports Reunion v ZDA ter v centru Nissan Crossing v okrožju Ginza v Tokiu. Od 7. decembra je razstavljen v salonu Nissan Gallery na sedežu podjetja v Jokohami.

“Odziv ljubiteljev znamke Nissan po vsem svetu – in morebitnih kupcev modela GT-R50 – je močno presegel naša pričakovanja,” je dejal Bob Laishley, direktor globalnega programa športnih avtomobilov pri Nissanu. “Teh 50 avtomobilov, s katerimi bomo proslavili 50 let modela GT-R in 50 let podjetja Italdesign, bodo še dolga leta vozeči poklon za Nissanov vodilni položaj v projektiranju in bogato dediščino športnih avtomobilov.” Kupci, ki si želijo modela GT-R50, lahko za prilagajanje avtomobila po lastni meri obiščejo spletno stran GT-R50.nissan in se obrnejo na studio Italdesign. Prve dobave vozila se bodo začele v letu 2019 in se nadaljevale do konca leta 2020.