Nissan v Ženevi postavil v središče pozornosti atraktivnega Swaya

Saloni

Nissanove želje po inovacijah in nekonvencionalnih idejah se izražajo v vseh vidikih prisotnosti znamke na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015. Nabor idej, ki so jih pri Nissanu predstavili na letošnjem salonu, izkazuje raznolikost in strast do drznega razmišljanja, ki postavlja tradicionalne ideje iz avtomobilske industrije na glavo. V središču pozornosti v Ženevi je Sway. Gre […]

Nissanove želje po inovacijah in nekonvencionalnih idejah se izražajo v vseh vidikih prisotnosti znamke na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015. Nabor idej, ki so jih pri Nissanu predstavili na letošnjem salonu, izkazuje raznolikost in strast do drznega razmišljanja, ki postavlja tradicionalne ideje iz avtomobilske industrije na glavo.

V središču pozornosti v Ženevi je Sway. Gre za konceptno vozilo, ki smo ga razvili s pomočjo istega postopka, kot že pri Nissanovih uspešnicah Qashqai in Juke. Oblikovali smo ga za osvežitev tradicionalno bolj zadržanega sektorja kombilimuzin v segmentu B. Z nadaljnjo evolucijo Nissanovih edinstvenih oblikovalskih smernic nudi Sway pogled v morebitno prihodnjo generacijo kompaktnih vozil pri Nissanu. S kombinacijo zmogljive oblike in prefinjenih podrobnosti daje Sway močan poudarek strukturi in obliki ter izpostavlja funkcionalnost in Nissanovo strast do inteligentnega, uporabnikom prijaznega dizajna.

novi-sway-nissan

Nissanova prisotnost na Avtomobilskem salonu v Ženevi poudarja vodilno vlogo znamke na dveh področjih trga – električnih vozilih in mestnih terencih. Nissan se je z modelom LEAF že uveljavil kot pionir na področju električnih vozil, s svetovno premiero novega modela e-NV200 Evalia, različico uspešnega modela e-NV200 s sedmimi sedeži, pa bo svoj nabor vozil brez škodljivih emisij le še dodatno okrepil. Model je bil oblikovan in izdelan kot odgovor na potrebo po večjih električnih vozilih, saj lahko sprejme kar sedem potnikov. S tem bo e-NV200 Evalia še dodatno okrepil Nissanovo prisotnost v segmentu, za katerega se v prihodnjih letih pričakuje precejšnja rast. Vozilo je opremljeno z naprednim in vsestranskim sistemom sedežev, ki omogoča lastniku prilagoditev prtljažnega prostora v skladu z njegovimi potrebami, obenem pa e-NV200 uporablja tudi sistem za hitro polnjenje CHAdeMO, ki omogoča dostop do najbolj razširjenega sistema za hitro polnjenje v Evropi z več kot 1500 dostopnih točk.

sway-notranjost

Nissanovo vodilno vlogo na trgu električnih vozil dodatno izkazuje tudi razkritje novega posebnega modela LEAF, s katerim se bo obeležilo njegovo četrto zaporedno leto kot najbolje prodajano električno vozilo na svetu.

S prisotnostjo modelov Juke, Qashqai in X-Trail pa bo Nissan v Ženevi proslavil tudi uspeh v sektorju športnih terencev, saj ima najbolj dovršen nabor športnih terencev na celotnem trgu. Nissanov inovativni naboj in drzen oblikovalski pristop pri športnih terencih izkazujejo številna predstavljena vozila: naj gre za novo evolucijsko stopnjo modela Juke, vrhunskega Nissana NISMO RS ali pa za večkrat nagrajenega Qashqaija.

Nissan-zeneva-prostor

Želja po svežih idejah je razvidna tudi pri Nissanovih ambicijah v motošportu. S svetovno premiero Nissana GT-R LM NISMO zaznamuje leto 2015 vrnitev Nissana na vzdržljivostne dirke na najvišji ravni. GT-R LM NISMO s sprednjim motorjem in pogonom je bil zasnovan za dirke v najvišji kategoriji LMP1, poganja pa ga 6-valjni 3-litrski turbo bencinski motor s sistemom za vračanje kinetične energije. Nov dirkalnik postavlja vsa obstoječa tehnična pravila tega športa na glavo, pri vzdržljivostnih dirkah pa bo sodeloval v sezoni 2015, kar med drugimi pomeni tudi nastop na znameniti dirki 24 ur Le Mansa, ki bo potekala junija.

nissan-sport

Nissanova prisotnost na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015 zaznamuje za znamko izjemno uspešno leto, med katerim so evropskemu trgu predali 12 novih vozil in postavili letni rekord z več kot 724.000 prodanih vozil v Evropi. Znamka še naprej uživa rastoče povpraševanje svojih športnih terencev in se zavezuje, da bo sooblikovala prihodnost mobilnosti z strateškim vlaganjem v nove tehnologije, v okviru katerih bodo do leta 2020 trgu predstavljena prva avtonomna vozila.