Nova Fiatova limuzina se bo imenovala Tipo

Novosti

Konec je ugibanj o imenu nove Fiatove limuzine. Nosila bo ime Tipo, ki v sebi nosi bogato zgodovino. Limuzina je bila javnosti predstavljena na avtomobilskem salonu v Istanbulu in predstavlja prvi del projekta »Fiat Ægea«.   Ime Tipo so pri Fiatu uporabili že v preteklosti, sedaj pa z njim simbolično poimenujejo globalni model, ki se bo spopadal […]

Konec je ugibanj o imenu nove Fiatove limuzine. Nosila bo ime Tipo, ki v sebi nosi bogato zgodovino. Limuzina je bila javnosti predstavljena na avtomobilskem salonu v Istanbulu in predstavlja prvi del projekta »Fiat Ægea«.  

Ime Tipo so pri Fiatu uporabili že v preteklosti, sedaj pa z njim simbolično poimenujejo globalni model, ki se bo spopadal z izzivi, ki jih narekuje prihodnost. Prodaja tega modela se bo pričela decembra v Italiji, postopoma pa se bo širila na ostale države v regiji EMEA. Limuzina se bo v vseh državah EMEA imenovala Tipo, z izjemo Turčije, kjer bo nosila ime projekta – Ægea.

Povsem nova zasnova limuzine

Fiat Tipo je popolnoma novo, štirivratno vozilo, ki je bilo že od začetka zasnovano kot limuzina in pooseblja pojem »rojen za limuzino«. Vozilo usklajenih oblik in značilnega  italijanskega dizajna, zagotavlja osebnost in slog brez odrekanja na račun funkcionalnosti.

Vsestranski Tipo vsebuje vse, kar odlikuje družino Fiatovih vozil in kar kupci iskreno cenijo, torej ugodno in pregledno ponudbo. Tipo je opremljen z zanesljivimi, visoko odzivnimi in ekonomičnimi motorji, na voljo sta dva dizelska Multijet II ter dva bencinska motorja z ročnim ali avtomatskim menjalnikom ter močjo od 70 kW do 90 kW.

Na voljo v več kot 40 državah znotraj regije EMEA. Zaradi tega je ime projekta »Ægea« poklon državi, ki je bila za FCA že od nekdaj strateško pomembna. Fiat namreč že od leta 1968 uspešno sodeluje s Koç Holdingom.