Premiera Maseratijevega SUV koncepta Kubang

Aktualno, Novosti

Maserati na letošnjem Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu s ponosom predstavlja športni prestižni SUV koncept. Maserati s konceptom Kubang predstavlja italijansko alternativo v segmentu, kjer je…

Maserati na letošnjem Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu s ponosom predstavlja športni prestižni SUV koncept.

Maserati s konceptom Kubang predstavlja italijansko alternativo v segmentu, kjer je konkurenca zelo velika. Kot mnogi od konkurečnih modelov, bo tudi prihodnji športni prestižni SUV narejen v Severni Ameriki in predstavlja pomemben del bodoče Maseratijeve palete.

E72466E4-4364-11E1-8C8D-E5F865B94067

S konceptom Kubang Maserati vstopa v nov segment in hkrati v celoti ohranja Maseratijevo DNA. Gre za logično pot širitve Maseratijeve prodajne palete in krepitev prisotnosti znamke na svetovnih trgih.
 
Ideja športnega prestižnega Maseratija ni nova, saj je bil Kubang kot konceptno vozilo prvič predstavljeno na salonu NAIAS leta 2003. Lastnosti, ki so potrebne za nastanek športnega prestižnega SUV se odlično ujamejo s tem, kar zmorejo pri Maseratiju. Poleg tega sinergije znotraj industrijske skupine Fiat-Chrysler omogočajo idealni katalizator za Maseratijevo lastno interpretacijo športnega luksuznega SUV. Projekt se začne s trdno osnovo in zmogljivostmi, končni izdelek pa bo nesporen Maserati. Vse glavne sistemske komponente bodo 100% Maseratijeve in bodo popoln odsev temeljnih vrednot znamke: športnosti, elegance, glamurja, razkošja, zmogljivosti in rokodelske spretnosti. 
 
Bistvo in slogovne značilnosti, zaradi katerih je koncept Kubang prepoznaven kot pravi Maserati, so zasnovali v centru Maserati Style Center pod vodstvom Lorenza Ramaciottija.
 
Nova generacija Maseratijevih najnaprednejših lastnih motorjev je zasnovana v italijanski Modeni pod vodstvom Paola Martinellija, vodjo Maseratijevega oddelka Maserati Powertrain Development. Martineli je pred tem skoraj trideset let delal v Ferrariju, nazadnje kot vodja oddelka razvoja motorjev za ekipo Formule 1 v obdobju Michaela Schumacherja. Nove Masertijeve motorje bodo izdelovali v Ferrariju v Maranellu (Italija), opremili pa jih bodo z novim 8 stopenjskim samodejnim menjalnikom.
 
Za zagotavljanje zmogljivosti so komponente s posebnimi nastavitvami, kot so vzmetenje, zavore, krmilni mehanizem in elektronika, posebej razvili Maseratijevi inženirji v Modeni.
 

Maserati je ustanovitelj modernih granturismov. Pred skoraj 50 leti je Maserati razširil prvotni GT koncept iz dvo- v štirivratni model. Nastali Quattroporte je po mnenju mnogih prva sodobna super limuzina. Prinašala je ne le temeljne vrednote znamke – slog in razkošje – temveč tudi pristne zmogljivosti, zahvaljujoč komponentam in slogu, ki izvirajo iz znanja, pridobljenega v programu dirkalnih vozil.
 
Časi se spreminjajo: športnost in razkošje se lahko izražata v obliki zelo dinamičnega videza, izrazite elegance in visoke zmogljivosti, ne glede na klimatske pogoje ali vozne razmere na različnih delih sveta. In Maserati ima odlična izhodišča za pripravo takega vozila.