Posebna serija "30 Yahre M5"

Aktualno, Zanimivosti

Da bi obeležil 30. obletnico BMW M5 – začetnika razreda visokozmogljive limuzine – je BMW razvil ekskluzivno, posebno izvedbo različice aktualne, pete generacije modela, ki se ponaša z edinstveno zmogljivostjo. Model BMW M5 »30 Jahre M5« (30 let M5) vstopa na svetovni trg v omejeni seriji 300 vozil. Novi model posebne edicije s 441 kW/600 […]

najzmogljivejši serijsko proizveden BMW M5 pod okriljem podjetja BMW M GmbH

Da bi obeležil 30. obletnico BMW M5 – začetnika razreda visokozmogljive limuzine – je BMW razvil ekskluzivno, posebno izvedbo različice aktualne, pete generacije modela, ki se ponaša z edinstveno zmogljivostjo. Model BMW M5 »30 Jahre M5« (30 let M5) vstopa na svetovni trg v omejeni seriji 300 vozil.

Novi model posebne edicije s 441 kW/600 KM in največjim navorom 700 Nm (kombinirana poraba goriva: 9,9 l/100 km; emisije CO2: 231 g/km) ni le najzmogljivejši serijsko proizveden BMW M5 pod okriljem podjetja BMW M GmbH doslej, ampak tudi najmočnejši avtomobil v zgodovini blagovne znamke. Model »30 Jahre M5« se požene od 0-100 km/h v bliskovitem času 3,9 sekunde. Z izjemno ekskluzivnim videzom, ki črpa navdih iz sklopa BMW Individual, in številnimi elementi opreme za povečanje dinamike in udobja je ta posebna izdaja na vrhu seznama želja priseženih zbirateljev.

najzmogljivejši serijsko proizveden BMW M5 pod okriljem podjetja BMW M GmbH

Najzmogljivejši serijsko proizveden BMW M5 pod okriljem podjetja BMW M GmbH

BMW M5 »30 Jahre M5« ustavi pogled in se vtisne v spomin.

V luči obeleženja obletnice nastanka je bila posebna izdaja modela deležna tudi izpopolnitev iz sklopa BMW Individual. Tako ima ta model še bolj dinamični in atraktivni izgled v primerjavi s standardno različico. Temu veliko prispeva izjemen barvni kovinski odtenek Frozen Dark Silver iz sklopa BMW Individual. Ta nežno lesketajoči mat zaključek na posebno impresiven način poudarja elegantne muskularne oblike BMW M5. Okvir ledvičk, stranske reže za zrak z znakom »30 Jahre M5« na sprednjem bočnem delu, vstavki vratnih kljuk in dvojne izpušne cevi so izvedeni v črnem kromu in tako subtilno, a vseeno opazno naglašajo videz avtomobila. Enako velja za 20-palčna dvobarvna lahka aluminijasta M platišča s kombiniranimi pnevmatikami (spredaj: 265/35 ZR 20, zadaj: 295/30 ZR 20).

Med ostalimi poudarki opreme posebne edicije modela »30 Jahre M5« je vrhunski sistem prostorskega zvoka s 16 zvočniki.

Med ostalimi poudarki opreme posebne edicije modela »30 Jahre M5« je vrhunski sistem prostorskega zvoka s 16 zvočniki.

Ekskluzivno notranjost preveva zadržana eleganca in močna dinamika.

Notranjost BMW M5 »30 Jahre M5« je prav tako jasno osredotočena na okroglo 30. obletnico modela. Voznika in sovoznika pozdravi napis »30 Jahre M5« na zaključku pragov vrat, medtem ko sta okrasna ploščica »30 Jahre M5« in napis »1/300«, ki se nanaša na omejeno serijo 300 vozil posebne edicije modela, integrirana v okrasno letev Aluminium Trace na sprednji sovoznikovi strani kabine. Logotip »30 Jahre M5« je prav tako uvezen v naslone vseh štirih sedežev visokozmogljive limuzine.

Tako voznik kot sovoznik se lahko v posebnem modelu »30 Jahre M5« namestita v multifunkcijskih M sedežih, ki s široko paleto električnih nastavitev dosegajo nesporno vrhunske standarde ergonomije in udobja. Črna kombinacija Alcantara/usnje pripomore ustvarjati izjemno udobje sedenja in dovršen ambient notranjosti, podobno funkcijo pa ima tudi okrasni element Alcantara Anthracite na sredinski konzoli in vratnih panelih. M športni volan je prav tako izveden v Alcantara Anthracite. Med ostalimi poudarki opreme posebne edicije modela »30 Jahre M5« je vrhunski sistem prostorskega zvoka s 16 zvočniki. Stranke lahko izbirajo med sistemom
Harman Kardon z izhodno močjo 600 vatov in 1200-vatnim vrhunskim sistemom prostorskega zvoka Bang & Olufsen. S svojim izgledom, opremo in zmogljivostjo je model »30 Jahre M5« mnogo več kot zgolj stilno obeležje pionirja razreda visokozmogljivih limuzin – avtomobil predstavlja nov vrhunec v 30 let dolgem obdobju uspeha. Zgodba, ki se je začela v münchenskem podjetju BMW Motorsport GmbH leta 1984, se nadaljuje in danes znova osvaja srca ljubiteljev avtomobilov.