Porsche predstavil najzmogljivejšega Macana

Aktualno, Novosti

Macan kot športno vozilo v segmentu kompaktnih športnih terencev že od svoje premiere postavlja merila na področju vozne dinamike. Porsche odslej zmore še več: Macan Turbo s paketom Performance je novi vrhunski predstavnik modelske serije in navdušuje z izpopolnjenimi voznimi zmogljivostmi ter še večjo dinamičnostjo. Novi najzmogljivejši model ima 3,6-litrski motor V6 z dvema turbopolnilnikoma, […]

Macan kot športno vozilo v segmentu kompaktnih športnih terencev že od svoje premiere postavlja merila na področju vozne dinamike. Porsche odslej zmore še več: Macan Turbo s paketom Performance je novi vrhunski predstavnik modelske serije in navdušuje z izpopolnjenimi voznimi zmogljivostmi ter še večjo dinamičnostjo.

Novi najzmogljivejši model ima 3,6-litrski motor V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki razvije moč 324 kW (440 KM) – 30 kW (40 KM) več kot Macan Turbo. Od 0 do 100 km/h pospeši v 4,4 s (–0,4 s), največjo hitrost pa doseže pri 272 km/h (+6 km/h). Največji navor znaša 600 Nm (+50 Nm). Tudi prožnost je izjemna, saj motor za pospešek od 80 km/h do 120 km/h v programu Sport Plus potrebuje 2,9 s (–0,2 s). Novi najzmogljivejši Macan (po kriterijih NEVC) glede na izbrane pnevmatike porabi od 9,4 do 9,7 l goriva na 100 km.

Macan Turbo s paketom Performance poleg izpopolnjenega motorja v sklopu serijske opreme obsega tudi novo razviti zavorni sistem, uravnavano znižano športno podvozje, paket Sport Chrono in športni izpušni sistem. Naluknjani zavorni koluti na sprednji premi imajo premer 390 mm, kar je 30 mm več kot pri izvedbi Macan Turbo brez paketa Performance, pritrjeni pa so v rdeče lakirane šestbatne zavorne čeljusti. Sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) ob pritisku na tipko poskrbi za izredno športno lego na cesti in je optimalno prilagojen karoseriji, ki je spuščena za 15 mm. Opcijsko je na voljo zračno vzmetenje z uravnavanjem višine podvozja, nastavljanjem odmika od tal in za 10 mm nižjo lego.

S paketom Sport Chrono lahko Macan Turbo postane še bolj zmogljiv. V programu Sport Plus imajo podvozje, motor in menjalnik zelo športno nastavitev, zvok športnega izpušnega sistema pa je še bolj emocionalno nabit. 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK) omogoča zelo kratke prestavne čase, optimalne prestavne točke in povišanje navora med prestavljanjem za zagotovitev maksimalnega pospeš-ka.

Macan Turbo s paketom Performance lahko zasnujete povsem po svoji meri: npr. s paketom zunanje opreme Turbo, ki med drugim vključuje 21-palčna platišča v dizajnu, značilnem za 911 Turbo, in s stranicami krakov, lakiranimi v visokosijajni črni barvi, LED-žaromete s sistemom PDLS Plus in številne črne elemente. Paket notranje opreme Turbo vključuje npr. črno usnjeno oblazinjenje s površinami iz alkantare, številne barvne aplikacije in elemente iz karbona ter letve na vratnih pragovih z belo osvetljenim imenom modela.

Za Macan Turbo s paketom Performance, za katerega pooblaščeni trgovci že sprejemajo naročila, bo treba v Nemčiji odšteti 91.142,90 EUR (cena vključuje DDV in deželno opremo).