Porsche Panamera z najnovejšim Akrapovičevim izpušnim sistemom

Zanimivosti

Podjetje Akrapovič je predstavilo najnovejši izpušni sistem iz linije Evolution, ki je zasnovan za vozila Panamera Turbo (970) in Panamera Turbo S (970) modelskega leta 2014. Na podlagi izkušenj, ki jih je slovensko podjetje pridobilo pri razvijanju prvih sistemov za model Panamera, so pri Akrapoviču razvili nov sistem, ki odlično odraža športni duh tega modela, […]

Podjetje Akrapovič je predstavilo najnovejši izpušni sistem iz linije Evolution, ki je zasnovan za vozila Panamera Turbo (970) in Panamera Turbo S (970) modelskega leta 2014.

Na podlagi izkušenj, ki jih je slovensko podjetje pridobilo pri razvijanju prvih sistemov za model Panamera, so pri Akrapoviču razvili nov sistem, ki odlično odraža športni duh tega modela, ki je primeren tudi za vsakodnevno vožnjo. Kakovostno izdelano novo linijo Evolution iz titana odlikuje globok zvok, ki so ga Akrapovičevi inženirji razvili, da bi poudarili moč avtomobila. Izpušni sistem z računalniško optimiziranima asimetričnima dušilcema, sistemom izpušnih ventilov z dvema načinoma delovanja in povezovalno cevjo z resonatorjem zagotavlja užitek v vožnji tudi na dolge razdalje. Z namestitvijo dodatnega brezžičnega kompleta lahko voznik izbira tudi med športnim zvokom turbo motorja in prefinjenim zvokom umirjene vožnje zmogljivega modela Panamera in to zgolj s pritiskom gumba v vozilu.

Izpušni sistem Akrapovič tako kot pri vsakem drugem vozilu tudi pri modelih Porsche Panamera Turbo in Turbo S zagotavlja povečano moč, boljši odziv in povišan navor ter manjšo težo v primerjavi z originalnim sistemom. Večja moč je zagotovljena v celotnem območju vrtljajev z najizrazitejšim povečanjem 6,5 kW pri 5150 vrt./min, navor pa se poveča za 23,5 Nm pri 2700 vrt./min. Te vrednosti skupaj z zmanjšanjem teže za 13,5 kg pripomorejo k temu, da tako voznik kot potniki doživijo novo zmogljivost vozila.

Panamera

Ta izpušni sistem je opremljen s štirimi kakovostno izdelanimi izhodi izpušnega sistema, priložena pa so tudi navodila za preprosto montažo, ki olajšajo namestitev sistema, oblikovanega po načelu plug-and-play (vklopi in igraj). Novi Akrapovičevi sistemi iz linije Evolution za modela Porsche Panamera Turbo in Turbo S zagotavljajo še bolj vznemirljivo in edinstveno vsakodnevno športno vožnjo.