Porsche je v serijo Platinum Edition dodal dve različici Cayenna S

Aktualno, Novosti

Ponudba Porschejevih vozil z oznako Platinum Edition je odslej še večja: Cayenne S in Cayenne S Diesel iz posebne serije Platinum Edition se …

Cayenne S

Ponudba Porschejevih vozil z oznako Platinum Edition je odslej še večja: Cayenne S in Cayenne S Diesel iz posebne serije Platinum Edition se ponašata s posebno privlačno opremo. Razširjen nabor serijske opreme vključuje 21-palčna platišča Sport Edition v platinasti izvedbi s svilnatim leskom, 8-smerno nastavljiva usnjena športna sedeža s sredinskim delom iz alkantare, prevzeta iz Cayenna GTS, in številne komfortne elemente. Skupaj z izvedbama Cayenne Diesel in Cayenne S E-Hybrid serija Platinum Edition sedaj obsega štiri modelske različice iz družine Cayenne.

Novi izvedbi Cayenna iz serije Platinum Edition z diskretno oplemeniteno notranjostjo izžarevata prvovrstno kakovost. Serijsko sta na voljo črni in beli zunanji lak, opcijsko pa so v ponudbi še naslednji kovinski laki: globoko črna, mahagonijeva, purpuritna, carrara bela in rodijevo srebrna. Športno-elegantno podobo zaokrožajo paket zunanjih elementov v visokosijajni črni barvi, zatemnjena zadnja stranska stekla in zadnje steklo ter razširitve kolesnih ohišij, lakirane v barvi vozila.

Oznaka Platinum Edition je sinonim za športno funkcionalnost. Za sproščeno vožnjo tako v mestnih središčih kot na daljših poteh skrbijo biksenonski glavni žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS), servokrmiljenje plus ter parkirna asistenca spredaj in zadaj. Zunanja in notranja ogledala s funkcijo samodejnega zasenčenja so rešitev za bleščeče luči zadaj vozečih vozil.

Cayenne S

Bogato opremljeni izvedbi Cayenna S na sprednjih vstopnih letvah krasi napis “Platinum Edition”.

Vsi zunanji vzglavniki imajo Porschejev grb, sprednja sedeža sta poleg tega še ogrevana. Tudi na področju multimedijskih sistemov so izvedbe z oznako Platinum Edition odlično serijsko opremljene, in sicer s sistemom PCM (Porsche Communication Management) vključno s spletno navigacijo, modulom Connect Plus in avdio­sistemom BOSE® Surround Sound. Še en atribut, značilen za to posebno serijo, je športna analogna ura na armaturni plošči.

Zmogljivost in poraba novih posebnih izvedb ostajata nespremenjeni. Cayenne S se ponaša s 3,6-litrskim šestvaljnim biturbo motorjem z močjo 309 kW (420 KM) in glede na izbrane pnevmatike porabi od 9,8 do 9,5 litra goriva na 100 kilometrov. Cayenne S Diesel ima motor V8 z dvojnim tlačnim polnjenjem, ki razvije moč 283 kW (385 KM), in porabi do 8,2 do 8,0 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov, kar je prav tako odvisno od izbranih pnevmatik. Za Cayenne S Platinum Edition bo v Nemčiji treba odšteti 87.442 EUR, za Cayenne S Diesel Platinum Edition pa 90.417 EUR (obe ceni že vključujeta DDV).