Picanto že 4. Kia z nagrado iF

Aktualno

Le nekaj mesecev po predstavitvi je Kiin Picanto v 3-vratni različici, ki je izključno namenjena Evropi, že prejel prestižno oblikovalsko nagrado iF za leto 2012. Priznanje je rezultat ocenjevanja na osnovi različnih kriterijev kot so npr. kakovost izdelave…

Le nekaj mesecev po predstavitvi je Kiin Picanto v 3-vratni različici, ki je izključno namenjena Evropi, že prejel prestižno oblikovalsko nagrado iF za leto 2012.

 
BBA9247E-0AAB-11E1-A7D9-5B1B66B94067Priznanje je rezultat ocenjevanja na osnovi različnih kriterijev kot so npr. kakovost izdelave, stopnja inovativnosti in okoljska prijaznost. Za korejsko Kio je to že četrta iF nagrada v zadnjih treh letih, saj so jo že prejeli enoprostorec Venga (za leto 2010) ter športni terenec Sportage in limuzina Optima za letošnje leto.  Poleg tega je še Kia kot znamka v zadnjih letih kar štirikrat prejela oblikovalsko nagrado red dot.
 
“iF nagrada za novega Kia Picanta je velik uspeh za naš oblikovalski oddelek in potrditev naše oblikovalske strategije,” je ob razglasitvi povedal Kiin “oblikovalski guru”, Nemec Peter Schreyer in dodal, da “druga generacija Picanta predstavlja uporabnost in samozavesten dizajn, ki v 3-vratni različici izživi tudi svojo športno plat.”
 
3,6 metra dolg Picanto zaznamujejo drzen in dinamičen slog in dodatki, ki jih nismo vajeni v tem avtomobilskem razredu. Kia s tem modelom zlasti cilja na kupce, ki želijo ‘zmanjšati’ svoje vozilo in ‘presedlati’ na manjšega.