Peugeot 2008 DKR16 je razkril svoje barve za Dakar

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Šport

Ekipa Peugeot Total je razkrila podobo, v kateri bo njen zvezdniški “Dream Team”, ki ga sestavljajo Sébastien Loeb, Stéphane Peterhansel, Cyril Despres in Carlos Sainz, nastopil na naslednjem reliju Dakar, ki bo potekal v prvih dveh tednih januarja kot epska ekspedicija prek Argentine in Bolivije. Dirkalnik Peugeot 2008 DKR za leto 2016 je prestal številne […]

Ekipa Peugeot Total je razkrila podobo, v kateri bo njen zvezdniški “Dream Team”, ki ga sestavljajo Sébastien Loeb, Stéphane Peterhansel, Cyril Despres in Carlos Sainz, nastopil na naslednjem reliju Dakar, ki bo potekal v prvih dveh tednih januarja kot epska ekspedicija prek Argentine in Bolivije.

Dirkalnik Peugeot 2008 DKR za leto 2016 je prestal številne spremembe in postal širši, nižji, hitrejši in zmogljivejši. Skupaj z zverinsko in agresivno obliko bo prenovljena podoba poskrbela, da Peugeotov nov dirkalnik zagotovo ne bo ostal neopažen v puščavi.

Peugeot 2008 DKR16, kot so poimenovali zadnjo nadgradnjo avtomobila, ponosno nosi barve vseh partnerjev, ki sodelujejo v projektu Dakar, povsem prvič pa ima dirkalnik streho v srebrni barvi, ki bo odsevala močne žarke poletnega sonca v Argentini, kjer lahko temperature v januarju narastejo vse do 50 °C.

CP_151202_DKR2016_Color_0004

Sodobna podoba poudarja čisto vse spremembe, ki so bile uvedene na vozilu vse od njegovih začetkov na Dakarju pred enajstimi meseci, ne glede na to, ali so vidne na zunanjih površinah ali se skrivajo pod karoserijo.

Nove dimenzije dirkalnika 2008 DKR16 so občutno spremenile razporeditev mase. Rezervna kolesa so odslej nameščena v bočnih stranicah, s čimer je bilo moč znižati težišče vozila in izboljšati njegovo lego na cesti.

Nova karoserija je bila deležna posebnih predelav, tako da se povsem prilega novi spektakularni obliki in hkrati poudarja tako ravne kot tudi ukrivljene površine, s katerimi bo Peugeot 2008 DKR16 eno od najbolj privlačnih vozil na Dakarju.

CP_151202_DKR2016_Color_0003

Podoba 2016, ki se razteza od prednjega dela proti zadnjemu, pooseblja pustolovsko naravo najnovejšega orožja ekipe Peugeot Total tudi zahvaljujoč kromani okrasni maski, na kateri je vgraviran neustrašen lev, ki utira pot vozilu. Vsesplošen dizajn in razporeditev barv nakazujeta tudi na sorodnost s serijskim Peugeotom 2008, iz katerega je bil izpeljan ta dirkalnik za vzdržljivostni reli.

Bruno Famin, direktor ekipe Peugeot Sport, je navdušen nad tem dizajnom: “Če se bo vozilo izkazalo za tako zmogljivega, kot namiguje njegov videz, bo leto 2016 za nas zagotovo zelo uspešno! V tej podobi novi Peugeot 2008DKR16 nakazuje na hitrost, tudi v mirujočem stanju. Prepričani smo, da bodo naša vozila na Dakarju pritegnila zelo veliko pogledov. Mi pa moramo to kar se da najbolje izkoristiti.”

Start 38. relija Dakar je v Buenos Airesu, v Argentini, v soboto, 2. januarja, cilj pa v Rosariu, v soboto, 16. januarja. Na tem popotovanju po skoraj celotni širini Južne Amerike bodo štirje dirkalniki v barvah Red Bull prevozili skoraj 10.000 kilometrov v sklopu zelo napetega tekmovanja.