Razstava slik “The ADAM by Bryan Adams”

Aktualno

Opel in Bryan Adams sta po rokersko stresla München, ko je kanadski rock pevec, avtor glasbe in fotograf s Tino Müller, Oplovo direktorico marketinga, odprl razstavo “The ADAM by Bryan Adams”.

Opel in Bryan Adams sta po rokersko stresla München, ko je kanadski rock pevec, avtor glasbe in fotograf s Tino Müller, Oplovo direktorico marketinga, odprl razstavo “The ADAM by Bryan Adams”.

Umetnik je v Haus der Kunst tri dni postavil na ogled fotografije istoimenskega koledarja, v katerem je glavna vloga namenjena Oplovem avtomobilu sodobnega življenjskega sloga.

razstava opel adam 2014

»Fotografije odkrivajo različne obraze Opel ADAMA iz perspektive velikega umetnika. Našega prvaka individualizacije lahko do najmanjših podrobnosti, povsem po lastnih merilih, sestavi in oblikuje sleherni kupec. Zato je vsak ADAM izviren in enkraten, v bistvu umetniška stvaritev vsakega posameznega kupca,« pravi Tina Müller.

Bryan Adams pa je o sodelovanju z nemški izdelovalcem avtomobilov dejal: »Opel mi je dal popolno umetniško svobodo glede podobe avtomobila, kar je bilo zame izjemno privlačno. Zaprosili so me, da oblikujem avtomobil zase in tako je nastal črni Camouflage ADAM.«

Predstavitve slik koledarja in svetovne premiere vozila Opel ADAM Camouflage se je udeležilo preko 250 gostov iz sveta, filma, mode, športa in drugih področij, med njimi tudi mednarodni zvezdniki, kot je vrhunski top model Eva Padberg in olimpijski prvak André Lange.

Camouflage ADAM bo izdelan v ekskluzivni omejeni seriji le desetih avtomobilov. Izkupiček od prodaje bo namenjen Bryan Adams Foundation. Fundacija zagotavlja pomoč in podpira delovanje centrov za pomoč okuženih z virusom HIV, pomoč odvisnikom, za zagotavljanje boljšega izobraževanja v Afganistanu in Pakistanu ter različnih okoljskih projektov.

opel adam adams 2014

Direktorica marketinga Tina Müller je že prejela prvi nagradi za koledar “The ADAM by Bryan Adams”. Podelil ju je Graphical Club Stuttgart v okviru letošnjega izbora Gregor Internationa Calendar Award 2014. ADAM Calendar je prejel nagrado ”Excellent Calendar” v kategoriji Photo Award in bronasto medaljo v izboru koledarjev za Gregor Award.

»Ti nagradi potrjujeta pogumno zasnovo, sveže ideje in izvrstno realizacijo. Zato se toliko bolj zahvaljujem Bryan Adamsu za njegove fantastične fotografije,« pravi Tina Müller.