Seat Leon ST 4Drive s 4×4 pogonom

Aktualno, Novosti

Novi Leon ST 4Drive bo januarja predstavljen na dunajskem avtomobilskem salonu. Izvedba s 77 kW (105 KM) bo na trg prišla aprila 2014, izvedba s 110 kW (150 KM) pa poleti 2014.

Novi Leon ST 4Drive bo januarja predstavljen na dunajskem avtomobilskem salonu. Izvedba s 77 kW (105 KM) bo na trg prišla aprila 2014, izvedba s 110 kW (150 KM) pa poleti 2014.

seat 4driveLeon ST 4Drive ima poleg motorjev TDI najnovejše generacije in stalnega štirikolesnega pogona z inteligentnim, elektronskim krmiljenjem še vrsto drugih najsodobnejših tehnologij. Štirikolesni EDS (elektronski zapori diferencialov na obeh premah) in XDS (izpopolnjena elektronska zapora diferenciala za boljšo vlečno silo v ovinkih), ki sodita med sisteme za uravnavanje vozne dinamike, elektronski stabilizacijski program in funkcija večnaletnega zaviranja zagotavljajo maksimalno varnost. Opcijska ponudba naprednih sistemov poleg tega zajema žaromete, v celoti zasnovane v LED-tehnologiji, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) z mestno funkcijo zaviranja v sili, zaznavanje utrujenosti voznika in asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Heading Control.

4Drive ima pri znamki SEAT dolgo tradicijo: že v Leonu 1.8 20VT 4×4 s 132 kW (180 KM) iz leta 1999 sta motor z velikim navorom in suverena vlečna sila štirikolesnega pogona predstavljala popolno kombinacijo.

Pogonski sistem najnovejše generacije

Stalni štirikolesni pogon novega Leona ST 4Drive sodi med sodobnejše in učinkovitejše tovrstne sisteme na svetu. SEAT uporablja na novo razvito lamelno sklopko s hidravličnim delovanjem in elektronskim uravnavanjem – sklopko haldex pete generacije. Ta se hitro odziva na vse možne dejavnike, ki vplivajo na pogon, in močno zvišuje raven aktivne varnosti ter izboljšuje vozno dinamiko.

Zaradi optimalne porazdelitve osne obremenitve je sklopka nameščena na koncu kardanske gredi, pred diferencialom zadnje preme. V njej je paket lamel, ki je potopljen v olje. Kovinski torni obroči so v parih nameščeni zaporedno. En obroč vsakega para je tesno v oprijemu s kletko sklopke, ki se vrti skupaj s kardansko gredjo. Drugi obroč se vrti skupaj z gnano gredjo do diferenciala zadnje preme.

Pri normalni vožnji sklopka motorno moč prenaša pretežno na sprednji kolesni par. Če vlečna sila tam popusti, se navor v nekaj milisekundah prerazporedi na zadnja kolesa. Pri tem bat uravnavano stisne pakete lamel. Posebnost nove generacije je, da sklopka ne potrebuje več tlačnega zbiralnika. Zaradi tega je občutno bolj kompaktna in za 1,4 kg lažja od predhodne izvedbe te komponente.

seat leon ST karavan TGI 2013

Močna in visokoučinkovita motorja TDI

Štirikolesni pogon je pri Leonu ST kombiniran z dvema odzivnima in obenem varčnima motorjema TDI ter s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Štirivaljnika, ki sta opremljena s sistemom vbrizgavanja preko skupnega voda, razvijeta moč 77 kW (105 KM) in 110 kW (150 KM), normirana poraba pa znaša le 4,5 in 4,8 l/100 km. To ustreza emisiji CO119 in 124 g/km. Pomembni komponenti modularnega sistema za večjo učinkovitost sta nadalje še serijski sistem start-stop in sistem za regeneracijo zavorne energije.

Motor 2.0 TDI z močjo 110 kW (150 KM) in navorom 320 Nm novemu Leonu ST 4Drive zagotavlja dinamične zmogljivosti. Za pospešek do 100 km/h zadostuje 8,7 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 211 km/h. 2.0 TDI sodi v najnovejšo generacijo motorjev, za katero sta značilna inteligentni toplotni management in zmanjšano trenje. Dve izravnalni gredi skrbita za še bolj umirjen tek. Leon ST 4Drive je prepričljiv tudi z motorjem 1.6 TDI, ki se lahko pohvali z navorom 250 Nm: od 0 do 100 km/h pospeši v 12 sekundah, najvišja hitrost pa znaša 187 km/h.

Prostornost in vsestranska uporabnost

Tretji član Leonove družine ima tudi kot izvedba 4Drive mladosten in dinamičen dizajn ter natančne krmilne lastnosti svojih bratov in sester, nadgrajuje pa jih z izjemno vsestransko uporabnostjo. Tako kot vsak Leon tudi ST prepriča z vrhunsko izdelavo in s kakovostnimi materiali. Prtljažnik 4.535 mm dolgega kompaktnega karavana zaradi štirikolesnega pogona ni nič manjši. Poleg tega se ponaša z izredno prilagodljivostjo in optimalno funkcionalnostjo vse do najmanjših detajlov. Njegova prostornina znaša 587 l; ko je zadnja sedežna klop podrta in prtljaga naložena do stropa celo do 1.470 l. Pri posameznih paketih opreme je naslonjalo sovoznikovega sedeža mogoče poklopiti naprej v vodoravni položaj – s tem se maksimalna prtljažna dolžina poveča na 2,5 m, kar omogoča enostaven prevoz zelo dolgih predmetov. Tako je v Leonu ST s štirikolesnim pogonom optimalno poskrbljeno tudi za večje transportne izzive.

Multimedijski sistemi najnovejše generacije

Novi SEAT Leon ST prihaja na trg s široko ponudbo najsodobnejših multimedijskih sistemov. Osnovo predstavlja upravljalni sistem SEAT Easy Connect, pri katerem je funkcije za razvedrilo in komunikacijo, prav tako pa tudi številne funkcije vozila mogoče upravljati preko zaslona na dotik (velikost do 5,8 palca) v armaturni plošči. SEAT Media System je na voljo v različnih izvedbenih nivojih, enako velja za navigacijo ter za SEAT Sound System.

Leon ST 4Drive s 77 kW (105 KM) je mogoče naročiti v izvedbah Reference in Style, različico s 110 kW (150 KM) pa v izvedbah Style in FR. Med drugim so vedno serijski Media System Touch, klimatska naprava ter električni pomik stekel in zunanjih ogledal. Posebnost izvedbe Style so na primer 16-palčna aluminijasta platišča, Media System Touch Colour, usnjeni volan in tempomat. Izvedba FR poudarja športni značaj Leona ST 4Drive z izrazito dinamičnim dizajnom sprednjega in zadnjega dela, s 17-palčnimi aluminijastimi platišči ter s športnim podvozjem. S sistemom SEAT Drive Profile voznik lahko prilagodi nastavitve vozila posamezni vozni situaciji. Media System Touch Colour se ponaša z dovršenim zvokom, ki se predvaja preko osmih zvočnikov.