Opel Cascada – prva svoje vrste

Aktualno, Novosti, Saloni

Srednje velik kabriolet Cascada se v vrh Oplove ponudbe ne uvršča le zaradi velikosti (dolžina 4,7 m), marveč tudi zaradi privlačnosti in premijskih tehnologij. Z elegantno dolgo silhueto in mehko streho, preprosto prepričljivih potez, je Opel Cascada, ki bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi, povezana s klasičnimi kabrioleti neminljive tradicije. Njena izjemnost izhaja […]

Srednje velik kabriolet Cascada se v vrh Oplove ponudbe ne uvršča le zaradi velikosti (dolžina 4,7 m), marveč tudi zaradi privlačnosti in premijskih tehnologij.

Z elegantno dolgo silhueto in mehko streho, preprosto prepričljivih potez, je Opel Cascada, ki bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi, povezana s klasičnimi kabrioleti neminljive tradicije. Njena izjemnost izhaja poleg tega tudi iz dejstva, da je prvi srednje veliki kabriolet lastnega razvoja in izdelave Opla zadnjih sedemdeset let.

Svež Oplov veter!

Svež Oplov veter!

Najbolj priljubljeni kabrioleti Opla zadnjih desetletij so bili cenovno dostopni kompatni Kadetti in Astre – od Kadetta C Aero iz leta 1976 in E Cabrio iz leta 1987 do treh generacij Astre med leti 1993 in 2010.

opel cascada 2013Z ambiciozno Cascado je Opel na nov, svež način povezal sodobne tehnologije z ekskluzivno tradicijo svojih štirisedežnih kabrioletov iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta bila Kapitän in Rekord. Toda ti veliki kabrioleti v večini niso bili izdelani v Oplovih tovarnah. Iz izhodiščnih avtomobilov so jih predelovali in prodajali specializirani Nemški karoseristi, kot sta bila Autenrieth in Karl Deutsch. V tem času je bila namreč izdelava kabrioletov pri parterjih uveljavljena praksa. Kasneje sta bila tudi Kadett E Cabrio in dve generacije Astre Cabrio prav tako izdelane izven Opla, pri Carozzerie Bertone. 

Novi srednje velik kabriolet Opel Cascada vozi v del trga ohranjenega za premijske izdelovalce. S prepoznavnimi Oplovimi vrednotami ponuja eleganco avtomobila zložene strehe, serijsko premijsko podvozje, vrhunsko varnost in tehnologijo mehke zložljive strehe, kot tudi novo generacijo pogonskih sklopov po občutno bolj atraktivni ceni, kot kateri koli drugi ponudnik kabrioletov srednjega razreda.