Opel Cascada 1.6 SIDI Cosmo

Opel, Testi, Top

Opel Cascada je avtomobil, kakršnega Opel še ni izdelal. Gre za avto katerega najpomembnejša naloga je razvajati čustva voznika. Predvsem, ko odpre svoj glavni adut – platneno streho, in z vetrom v laseh zapeljuje. Voznika, potnike, mimoidoče. Mene je obnorela. Priznam! Kabrioleti so način življenja. Predstavljajo v trenutnih časih močno zapostavljen hedonizem in veselje do […]

Opel Cascada je ustvarjena,

Opel Cascada je avtomobil, kakršnega Opel še ni izdelal. Gre za avto katerega najpomembnejša naloga je razvajati čustva voznika. Predvsem, ko odpre svoj glavni adut – platneno streho, in z vetrom v laseh zapeljuje. Voznika, potnike, mimoidoče. Mene je obnorela. Priznam!

Opel Cascada je ustvarjena,

Opel Cascada je ustvarjena za prvinski užitek in stik z okolico. 

Kabrioleti so način življenja. Predstavljajo v trenutnih časih močno zapostavljen hedonizem in veselje do življenja. Razlogov za ali proti je neskončno in med ljubitelji in sovražniki bo vedno prepad argumentov. Sam spadam med tiste, ki imamo radi veter v laseh. Radi, da je vožnja nekaj več in ne le premik od A do B. Da nam avto ponuja tisti prvinski užitek in stik z okolico. Naj bo to vonj po sveže pokošeni trati, ki prijetno pridiši v prostor ali sam občutek brezskrbnosti. In lepo je spet doživeti ter trenutek, ko se voziš samo zato, da se pelješ. Povsem brez cilja. Samo da uživaš v nežnem dotiku vetra.

Opel Cascada interior

Notranjost Cascade si zasluži vse pohvale. Le število gumbov… vemo, da bo Opel ob prenovi tudi to upošteval

Če je avtomobil namenjen razvajanju in zapeljevanju to pričakujemo tudi od njegove notranjosti. V njej preživimo ves čas potovanja in druženja z avtomobilom. Zato sam notranjosti in počutju v njej namenjam več pozornosti. Pri Oplu so z eno napakico vse opravili izvrstno. Sedeži so takšni, kot v kabrioletu morajo biti. Iz usnja, dekoracijsko prešiti in seveda električno pomični prav v vse smeri. Ne smemo pozabiti niti hlajenja sedežev, ki je v poletnih dneh ena najbolj zaželenih funkcij. In ne čudite se, če te funkcije kolegi, v nekajkrat dražjih premium konkurentih, ne bodo poznali. Uporabno je seveda tudi ogrevanje sedežev. To pride še posebej prav v pomladnih dneh, ko imamo prav zaradi njih lahko streho dosti prej odprto.

Detajlom so pri Oplu namenili veliko pozornosti. Vredno velike pohvale.

Detajlom so pri Oplu namenili veliko pozornosti. Vredno velike pohvale.

Vrnimo se k materialom. Pri Oplu so jim namenili veliko pozornosti. Armaturna plošča je prekrita z usnjem in dekorativnimi šivi. Seveda v kontrastni barvi, da pridejo še bolj do izraza. Posebej je potrebno pohvaliti troslojno streho. Ta ima res izjemno tesnenje in Cascada je tiha tudi pri hitrostih preko 130 km/h. Tudi izgled na notranjosti ob zaprti strehi je kot v običajnem avtomobilu s trdo streho. Streha se odpira povsem električno. To lahko počnemo celo pri vožnji pri nizki hitrosti (40 km/h) ali pa show uprizorimo kar na daljavo s tipko na ključu.

Opel Cascada

Opel Cascada z odprto streho kar kliče po pogledih opazovalcev

Dostop do zadnjih sedežev

Dostop do zadnjih sedežev

Pri kabrioletih smo navajeni, da so zadnji sedeži namenjeni bolj za okras oz so predvsem zasilni. Pri Cascadi težko govorimo o udobju razreda limuzin, sta pa zadnja sedeža celo uporabna. Prostor jima je lepo odmerjen in če spredaj ne sedijo košarkaši, bosta tudi potnika zadaj lahko uživala v doživetju “zgoraj brez”. V kolikor pa se bosta vozila zgolj dva potnika priporočam uporabo protivetrne mreže, ki svoje delo odlično opravlja.

Cascada ni namenjena, da bi z njo drveli. Namenjena je uživanju.

Cascada ni namenjena, da bi z njo drveli. Namenjena je uživanju.

1.6 litrski turbo bencinski motor na zadku bahavo nosi napis “turbo”. S 125 kilovati se moramo zavedati fizikalnih meja, da skoraj 1700 kilogramov težak avtomobil ne bo ravno drvel skozi ovinke. Kljub temu ima odlično nastavljivo podvozje. To lahko vozimo v športnem ali “tour” načinu. Pri športnem načinu je avtomobil trd, medtem ko pri “tour” lepo pobira neravnine na naših cestah. Testna poraba se je hitro približala meji 9 litrov, ob odprti strehi še malenkost več.

Cascada ponuja tisti prvinski užitek in stik z okolico. Naj bo to vonj po sveže pokošeni trati, ki prijetno pridiši v prostor ali sam občutek brezskrbnosti.

Cascada ponuja tisti prvinski užitek in stik z okolico. Naj bo to vonj po sveže pokošeni trati, ki prijetno pridiši v prostor ali sam občutek brezskrbnosti.

Kupiti ali ne kupiti? 36.500 evrov je stala skoraj povsem bojno opremljena Casdada. Bomo pa za ta denar dobili inteligentne žaromete, sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, podajalnik pasu, ki nam električno vsakič znova poda varnostni pas in še kup druge dodatne opreme. Užitek pač ima svojo ceno.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Opel Cascada 1.6 SIDI Cosmo si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.
_______ 

Podatki:
Motor / menjalnik: 1.6 SIDI, turbo bencinski (125 kW/170 KM, 260-280 Nm) / 6-st. ročni
Poraba po ECE: 8,0/5,3/6,3 l (CO2: 148 g/km)
Zmogljivosti maks. 0-100: 220 km/h / 9,3 sekund
Dolžina / širina / višina: 4.696 / 1.839 / 1.443 mm
Medosna razdalja: 2.695 mm
Teža: 1.733 mm
Posoda za gorivo: 56 l
Št. sedežev: 4
Prostornina prtljažnika: 278,5 l

Osnovna cena modela: 27.050 EUR
Osnovna cena testnega vozila: 27.050 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 36.500 EUR