Alpine namerava braniti naslov prvaka ELMS leta 2013

Aktualno

Alpine je z lanskim zmagovitim povratkom na dirkališča požela eno zmago in še tri uvrstitve na stopničke ter tako potrdila nov zalet te legendarne znamke.

Alpine moštvo

Alpine je z lanskim zmagovitim povratkom na dirkališča požela eno zmago in še tri uvrstitve na stopničke ter tako potrdila nov zalet te legendarne znamke. V drugi tekmovalni sezoni je najpomembnejši cilj nastop v dirki 24 ur Le Mansa.

“V minulem letu je bilo začeto novo poglavje v izjemni zgodovini znamke Alpine,” je dejal Bernard Ollivier. “Ob oznanitvi projekta smo se dobro zavedali, da je zelo ambiciozen, vendar sta nadarjenost in trdo delo vseh v moštvu omogočila doseg prvih uspehov tega novega obdobja. Skupna zmaga je bila le prvi korak celovite pustolovščine. Znamka Alpine življenjsko moč črpa iz športa, človeških podvigov, tehničnih izzivov in industrijskega projekta. Naša vizija je mednarodna, zato smo zelo veseli, da bomo letos imeli tudi britanskega dirkača.”

“Lani osvojena naslova prvaka ELMS med moštvi in med dirkači sta bila čudovita nagrada za ves trud,” je dodal Philippe Sinault, vodja moštva Signatech-Alpine. “Na začetku leta 2013 zastavljena pustolovščina in navdušenje, ki ga je sprožil povratek znamke Alpine na dirkališča in osvojene zmage, sta zanetila neverjetno energijo. Naša druga sezona obeta, da bo še bolj privlačna in nabita s čustvi. Celotno moštvo je pripravljeno na letošnji izziv, najbolj motivirani in osredotočeni pa smo na dirko 24 ur Le Mansa.”

Alpine moštvo

Novost v pravilniku letošnjega prvenstva European Le Mans Series je podaljšanje dirk na 4 ure, v katerih se bodo za volani dirkalnikov izmenjevali trije dirkači.

Nelson Paciatici, lanski prvak ELMS bo tudi v sezoni 2014 dirkal z Alpine A450. “Vse odkar sem osvojil pokal ELMS, mi po glavi ni rojilo nič drugega kot želja, da osvojim še več zmag. Braniti nameravamo lanska naslova prvaka in blesteti v Le Mansu. Paul-Loup Chatin in Oliver Webb sta zelo dobra dirkača.”

Paul-Loup Chatin, lani rezervni dirkač moštva Alpine in hkrati odkritje sezone 2013, je dokazal zmožnost, da se naglo prilagodi posebnostim vzdržljivostnih dirk. Po osvojitvi naslova prvaka ELMS v razredu LM PC v lanski sezoni bo Chatin letos tekmoval z Alpine A450.

V lanski sezoni je imelo moštvo Signatech-Alpine samo francoske dirkače, letos pa postaja bolj mednarodno, saj je v svoje vrste sprejelo obetavnega mladega Britanca.

Oliver Webb se po večletnem uspešnem tekmovanju z enosedežnimi dirkalniki pri 22 letih loteva vzdržljivostnih dirk. Po vzoru obeh moštvenih tovarišev Webb namerava svoje izkušnje uporabiti za doseganje tekmovalnih uspehov z moštvom Signatech-Alpine. Njegove vezi s Francijo – mati je Francozinja – so še dodaten adut, ki mu bo olajšal popolno vključitev v moštvo.

“To bo zame povsem nova pustolovščina”, poudarja Oliver Webb. “Všeč mi je posebno vzdušje vzdržljivostnega dirkanja, saj mi je zelo všeč načelo tekmovanja dirkaških moštev. Dirkanje v moštvu Signatech-Alpine je najboljši način za vstop v to zvrst športa. Znamka Alpine je sestavni del izročila avtomobilizma in tudi zgodovine Le Mansa. S skupnim delom smo že začeli. Ugotavljam, da je moštvo izjemno strokovno, prijateljsko in povezano. Vzdušje v njem je prijetno, kar je brez dvoma prispevalo k doslej doseženim uspehom.”

Alpine A450 bo letos prvič javno nastopila na dirkališču 1. in 2. aprila, ko bodo na stezi Paul Ricard prve uradne preskusne vožnje pred začetkom letošnjega prvenstva European Le Mans Series.