Družinske zadeve

Aktualno, Novosti

Švedski proizvajalec bo na avtomobilskem salonu v Bologni javnosti prvič pokazal model V50, kombijevsko izpeljanko v Frankfurtu predstavljenega S40. Z njim cilja predvsem na mlajše in aktivne družine, zato je oznaka športni kombi neizpodbitno na…

Švedski proizvajalec bo na avtomobilskem salonu v Bologni javnosti prvič pokazal model V50, kombijevsko izpeljanko v Frankfurtu predstavljenega S40. Z njim cilja predvsem na mlajše in aktivne družine, zato je oznaka športni kombi neizpodbitno na mestu.

Petvaljni motorji so značilnost Volva

Športnost izdajata tako zadnji del z mehko spuščajočo se streho, kot tudi kratek motorni pokrov in skromni previsi prek koles. Ob začetku prodaje aprila/maja prihodnje leto bosta na voljo dva petvaljnika z 2.4 oziroma 2.5 litra gibne prostornine, z močjo 140 oziroma 170 KM. Najzmogljivejša različica bo opremljena z agregatom T5 s 220 KM in 320 Nm največjega navora, moč pa se bo preko šeststopenjskega ročnega menjalnika prenašala na prednji kolesi. Kasneje bodo Švedi ponudili tudi štirikolesni pogon ter šibkejši, 1.6 in 1.8-litrski motorni izbiri. Pri dizlih bo verjetno najbolj zanimiv nov dvolitrski štirivaljnik iz hiše PSA s 136 KM in tehnologijo vbrizga po skupnem vodu druge generacije, po želji pa bo opremljen s posebnim filtrom trdnih delcev. Vse različice bo možno naročiti tudi s petstopenjsko avtomatiko.

Bogata varnostna oprema

Pa poglejmo še nekoliko natančneje pod pokrov motorja. Prečno nameščeni petvaljni motorji so v modelu V50 nekoliko manjši, zato se v primeru čelnega naleta po navedbah Volva celoten motor potisne do 150 mm nazaj. Ostali varnostni sistemi zajemajo bočno zaščito SIPS (Side Impact Protection System), stranske varnostne blazine in varnostne blazine za zaščito glav in ramen. Pri Volvu so seveda mislili tudi na najmlajše, zato je možno zadaj namestiti posebne zaščitne elemente za otroke, starejše od treh let. Tudi na aktivni strani varnosti je zelo pestro, V50 je serijsko opremljen z nadzorom stabilnosti DSTC, protiblokirnim zavornim sistemom in zavornim asistentom. Podvozje s posamičnimi obesami, spredaj z vzmetnimi nogami, zadaj z večvodilno premo, omogoča dobro lego na cesti.

Notranjost po vzoru S40

V50 prepriča tudi po oblikovni plati, notranjost je zelo podobna tisti iz limuzinskega S40. Stikala na sredinski konzoli so ergonomično oblikovana in smiselno nameščena, zaradi enostavnega upravljanja pa ima večina hkrati več funkcij. Zgornji del sredinske konzole je namenjen upravljanju z avdio sistemom in telefonom, na spodnjem delu pa je nameščena klimatska naprava. Konzola je lahko v odvisnosti od paketa opreme tudi individualno dekorirana, najbolj nenavadna je plastična izvedba pri paketu »Iced Aqua«, kjer se skoznjo vidijo nekateri deli elektronike. Vsi novo Volvi V50 so opremljeni z naprednim informacijskim sistemom IDS, ki zmanjšajo stopnjo motečih elementov v kritičnih situacijah.

Prtljažnik manjši kot pri predhodniku

V dolžino novi V50 meri 4,51 m in je tako pet centimetrov daljši od limuzinskega sorodnika. V prtljažni prostor gre v osnovi 417 litrov, ob podiranju zadnje klopi pa se številka poveča na 1.307 litrov, kar je precej manj kot pri predhodniku, kjer jih je bilo 1.412. Cene zaenkrat še niso znane, bodo pa nekoliko višje od S40.