Novo doma: Volkswagen Polo

Aktualno, Novo doma

Volkswagen Polo v poletje vstopa s prenovljeno podobo. Tretji najbolj prodajan avtomobil pri nas tako povzema mnoge tehnološke rešitve iz večjega brata Golfa. Pri Slovenskem uvozniku načrtujejo nadaljevanje uspešne prodaje.  Polo je s skoraj 14 milijoni izdelanih vozil eden najbolje prodajanih kompaktnih modelov na svetu. Samo v zadnjem letu se je za to prodajno uspešnico […]

Trendline, Comfortline, Highline in bodo na voljo ob začetku prodaje; do konca leta se jim bodo pridružili še modeli BlueMotion in GTI.

Volkswagen Polo v poletje vstopa s prenovljeno podobo. Tretji najbolj prodajan avtomobil pri nas tako povzema mnoge tehnološke rešitve iz večjega brata Golfa. Pri Slovenskem uvozniku načrtujejo nadaljevanje uspešne prodaje. 

Polo je s skoraj 14 milijoni izdelanih vozil eden najbolje prodajanih kompaktnih modelov na svetu. Samo v zadnjem letu se je za to prodajno uspešnico odločilo okoli 721.000 kupcev. Sedaj se predstavlja tehnično izpopolnjena generacija, ki ima tudi posodobljen videz.  Predvsem pri asistenčnih in multimedijskih sistemih ter pri novih motorjih EU6 je Polo naredil velik korak naprej. Dejstvo je: novi Polo je v svojem razredu avtomobil z največjo ponudbo asistenčnih sistemov; kot prvi v svojem segmentu je na primer serijsko opremljen s funkcijo večnaletnega zaviranja, kot dodatno opremo pa je mogoče naročiti sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje. Multimedijski sistemi in motorji se ponašajo s povsem novo tehnologijo.

Najvarčnejši bencinski motor je 1.0 TSI s 70 kW/95 KM; z     njim je opremljen Polo TSI BlueMotion: 4,1 l/100 km (emisija   CO2  94 g/km, na voljo kasneje).

Najvarčnejši bencinski motor je 1.0 TSI s 70 kW/95 KM

Izboljšana učinkovitost motorjev

Volkswagnu je z novimi motorji in ukrepi BlueMotion uspelo doseči, da je poraba goriva manjša za vse do 21 odstotkov. Z rekordno vrednostjo se lahko pohvali novi Polo TDI BlueMotion (55 kW/75 KM): v povprečju porabi 3,1 l/100 km (emisija CO2 82 g/km) in tako velja za najvarčnejše petsedežno osebno vozilo z dizelskim motorjem v svojem segmentu. Od jeseni bo poleg tega prvič na voljo samostojni model BlueMotion z bencinskim motorjem – Polo TSI BlueMotion (70 kW/95 KM): poraba bo v povprečju znašala 4,1 l/100 km, emisija CO2 pa 94 g/km. Varčni pa sta nedvomno že novi osnovni izvedbi. Polo 1.0 s 55 kW/75 KM v povprečju porabi le 5,1 l/100 km (emisija CO2 116 g/km), kar pomeni, da v primerjavi s predhodnikom prihrani 0,4 l/100 km. Sinonim za napredno učinkovitost je nova dizelska osnovna izvedba: Polo 1.4 TDI s 55 kW/75 KM kljub dinamičnim voznim lastnostim (najvišja hitrost 173 km/h) porabi le 3,4 l/100 km (emisija CO2 88 g/km).

Varnost in asistenčni sistemi

Za novi Polo so na voljo številni asistenčni sistemi iz Golfovega razreda. Mednje sodijo serijska funkcija večnaletnega zaviranja (po nezgodi zavira vozilo in na ta način prepreči nadaljnja trčenja), sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili ter sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). Boljši pregled nad predelom za vozilom odslej omogoča opcijska kamera za vzvratno vožnjo Rear View. Poleg tega je Polo povečal prednost pred tekmeci z novimi komfortnimi in varnostnimi tehnologijami, ki so v njegovem segmentu edinstvene. Tako na primer izpopolnjeno elektromehansko servokrmiljenje izboljšuje krmilne lastnosti. Volkswagen kot dodatno opremo za Polo ponuja novo podvozje Sport Select, ki z elektronsko nastavljivimi blažilniki omogoča vozniku, da s pritiskom na tipko izbira med dvema karakteristikama blaženja. Poleg tega bo Polo eden prvih kompaktnih avtomobilov, ki bodo na voljo z LED-žarometi (od jeseni naprej). Serijsko ima odslej tudi osnovna izvedba – Polo Trendline – žaromete z žarnicami H7. Novost v ponudbi: kromirane obrobe v ohišju žarometov z žarnicami H7 (serijsko od izvedbe Comfortline naprej).

Trendline, Comfortline, Highline in bodo na voljo ob   začetku prodaje; do konca leta se jim bodo pridružili še modeli   BlueMotion in GTI.

Trendline, Comfortline, Highline in bodo na voljo ob začetku prodaje; do konca leta se jim bodo pridružili še modeli BlueMotion in GTI.

Napredni multimedijski sistemi

Novi so tudi radijski in radijsko-navigacijski sistemi, ki so predstavniki druge generacije modularnega infotainment sistema (MIB) in se ponašajo z najnovejšimi tehničnimi rešitvami. Njihova programska in strojna oprema se zgleduje po multimedijskih sistemih, ki so v ponudbi za večji Golf, in glede na izbrano izvedbo so na voljo funkcije, kot so predvajanje zvoka (audio streaming) preko Bluetooth funkcije (pri določenih pametnih telefonih vklj. s prikazom naslovnic albumov in upravljanjem preko zaslona na dotik), senzor približevanja (prikaz nadaljnjih menijskih točk, ko se uporabnik z roko približa zaslonu), povečevanje/pomanjševanje avtokart navigacijskega sistema z dvema prstoma (kot na pametnih telefonih) ter brezžični telefonski vmesnik Comfort za povezavo pametnega telefona z zunanjo anteno vozila. S funkcijo MirrorLink bo poleg tega posebne aplikacije za pametne telefone mogoče upravljati preko zaslona na dotik v vozilu.

Funkcija MirrorLink omogoča prikaz in upravljanje aplikacij, naloženih na pametnem telefonu, preko multimedijskega sistema.

Funkcija MirrorLink omogoča prikaz in upravljanje aplikacij, naloženih na pametnem telefonu, preko multimedijskega sistema.

Najprej tri različice od 12.218 eur dalje

Vizualno je novi Polo mogoče prepoznati po spremenjeni, še bolj športni zasnovi sprednjega in zadnjega dela. Sveže barve, novi materiali v notranjosti in še številne druge posebnosti v ponudbi opreme dajejo piko na i dovršenemu videzu. Ob začetku prodaje bodo najprej na voljo izvedbe Trendline, Comfortline in Highline. Kasneje se bo Polo predstavil tudi kot model GTI in BlueMotion. Osnovna različica Pola z litrskim bencinskim motrjem in opremo Trendline bo na voljo od 12.218 evrov dalje, osnovni dizelski agregat pa od 15.779 evrov, vendar je ta že opremljena s paketom Comfortline.