Anej: Vsak naj izbere tistega, ki mu najbolj ustreza

Blog, Top

Gostilniške debate so polne strokovnjakov s področja avtomobilizma. Slovenski forumi so raj za spoznavanje avtomobilov iz prve roke in pridobivanje izkušenj, brez, da bi se v avto sploh usedli. Poznavanje je po njihovem prepričanju na akademski ravni, raven znanja drugih dosega le njihovo raven do začetka spolnega dozorenja. In odzive na facebooku znam predvideti še preden fotografijo testnega […]

Vsak naj izbere tistega, ki mu najbolj ustreza

Gostilniške debate so polne strokovnjakov s področja avtomobilizma. Slovenski forumi so raj za spoznavanje avtomobilov iz prve roke in pridobivanje izkušenj, brez, da bi se v avto sploh usedli. Poznavanje je po njihovem prepričanju na akademski ravni, raven znanja drugih dosega le njihovo raven do začetka spolnega dozorenja. In odzive na facebooku znam predvideti še preden fotografijo testnega avtomobila sploh objavim. 

Kupci avtomobilov smo si med seboj zelo različni. Nekateri avtomobil kupijo, ker je v akciji, drugi ker ga nujno poterbujejo, tretji spet ker o njem sanjarijo že dolgo. Profile kupcev bi lahko analizirali leta in leta in jih prav po Darwinovo razdelili v skupine in določili njihove medsebojne relacije. Pri Avto.Over.Net smo izjemno dejavni na področju testiranja vozil. Tudi sam pri testiranju želim slediti Iztokovi razlagi, da moram razumeti, kdo so ciljni kupci avtomobila. Avto enostavno moraš pogledati skozi oči človeka, ki ga kupi in uporablja. Avtomobili so kot produkti ustvarjeni, da ciljajo na točno določeno populacijo, pa če želimo priznati ali ne.

Vsak naj izbere tistega, ki mu najbolj ustreza

Sprejmimo medsebojno drugačnost s strpnostjo in ne s takojšnjim napadom.

Tako kot nekateri prisegajo na rdeče vino, spet drugi na pivo, tretji na coca-colo in spet četrti na vodo je tudi pri avtomobilih tako, da ima vsaka blagovna znamka svoje močne podpornike in fene, ki so znamki zvesti tako v dobrem, kot v slabem. Dostikrat se odpravim na srečanja avtomobilskih različnih avtomobilskih znamk. Lepo je videti, ko testni avtomobil razveseli prave fene in mi z veseljem zaupajo še kakšno podrobnost, ki bi jo sam sicer spregledal. Vsega razen Googla verjetno ne ve nihče. In take fene, ki so običajno prava enciklopedija znamke zelo cenim, saj znajo o vsakem detajlu razložiti veliko.

Vedno znova pa me presenetita dva tipa ljudi, ki jih enostavno ne razumem. Prvi so anti-feni. Te bodo na račun določene znamke vedno našli kup slabosti in bodo udarlili z vsemi topovi, po nič hudega slutečem avtomobilu. Ker imajo v glavi enostavno zakoreninjena prepričanja in stereotipe, preko katerih njihov Ego nikoli ne uspe. Drugi so strokovnjakiO vsem vedo skoraj vse in njihovo znanje ocenjujejo za skoraj akademsko. Svojo strokovnost vedno tudi jasno podkrepijo z besedami “veš, vem kaj govorim, sem sprobal že marsikaj”. In tu se običajno zatakne, ker njihovo testiranje običajno ni šlo dlje od ogleda na YouTube. In strokovnjaki ti bodo o vsaki stvari vedno našli kontroverzno stališče, ki nikoli ne bo nevtralno. Ali bo izrazito pozitivno ali pa izrazito negativno. Kadar koli se z njimi spraviš v debato si zapomni samo eno stvar: oni imajo prav, ker ti enostavno napačno razmišljaš.

Ko na test prevzamem nov testni avtomobil, sem podzavestno še vedno pod vtisom prejšnjega. Sploh, če gre za veliko cenovno razliko v eno ali drugo smer. Šele ko si v avtomobilu dalj časa, z njim narediš več sto kilometrov si lahko o njem res ustvariš mnenje. Tako ugotoviš, da stvari, ki so stvari tam z razlogom, čeprav so se ti zdele najprej povsem nerazumljive in nenavadne. Anti-fen in strokovnjak mi bosta hitro razložila, da je to totalno zgrešeno.

Proizvajalci ta boj med znamkami samo še dodatno začinijo. V ZDA se napadajo z jumbo plakati v Evropi z različnimi manj očitnimi kampanjami. Zadnjo veliko prerekanje je sprožil Mercedes z najavo novega razreda S. Jasno so napovedali, da so naredili najboljši avto na svetu. Vsi, ki poznamo avtomobilsko industrijo vemo, da so super-limuzine tiste, ki v avtomobilizem prinašajo inovacije in del prestiža, ki ga v krizi pozabljamo. Ker so najdražje in ker kupci z njimi tudi omogočajo razvoj celotne panoge. Razred S je zgodovinsko eden tistih avtomobilov, ki je prinese z vsako generacijo nove inovacije, ki jih dnevno uporabljamo, ne da bi vedeli, da so bile prvič vgrajene prav v razredu S. A kljub temu je na nedavnem izboru za poslovni avto leta pri nas, po mnenju uredništva Financ, osvojil zadnje mesto v svoji kategoriji. Vsake oči imajo svojega malarja in vsak človek ima svojo ključno točko, po kateri se odloča, da bo izbral avtomobil. Za nekatere je to udobje, športnost, velikost, prostornost prtljažnika, prostornina sovoznikovega predala, velikost ogledal, barva varnostnih pasov, cena, …

Velikokrat dobim vprašanje, kateri avto bi priporočal za nakup in prav tedaj je ključnega pomena, kaj kupec želi. Ključnega pomena je, kaj si želi kupec in v kakšnih pogojih avto uporablja. Pri bočnem parkiranju v mestnem središču Smart zagotovo premaga Audi A8. Če se z obema odpravljate na daljšo relacijo je izid obraten. Dragi bralci, pomembno je, kar vi iščete. In ne pljuvajte po avtu soseda. Zanj je najboljši, najprimernejši. Sprejmimo medsebojno drugačnost s strpnostjo in ne s takojšnjim napadom. In ko na facebooku objavim fotografijo testnega avtomobila že znam predvideti, katera bo sprožila odzive in kakšne. Ko sem ob fotografiji Mercedesa razreda S zapisal, da vem kaj pomeni slogan “najboljši avto na svetu”, sem točno vedel, da se bo vnelo. Imejte čudovit vikend.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.