Novo doma: Toyota Auris

Aktualno, Novosti

Toyota je na slovenskem trgu predstavila novega Aurisa, ki sledi modernim karakteristikam in smernicam te japonske znamke. Toyota Auris, kot navaja uvoznik, želi ponuditi ugodno porabo, nizke emisije, nizke stroške lastništva in hkrati ponuditi enostavnost v vožnji, dosegljivost množicam, zanesljivost, racionalnost in dovršenost v izdelavi. Zgodba Aurisa se je sicer pričela že leta 1966 s prvo […]

Toyota je na slovenskem trgu predstavila novega Aurisa, ki sledi modernim karakteristikam in smernicam te japonske znamke.

Toyota Auris Hybrid 2012Toyota Auris, kot navaja uvoznik, želi ponuditi ugodno porabo, nizke emisije, nizke stroške lastništva in hkrati ponuditi enostavnost v vožnji, dosegljivost množicam, zanesljivost, racionalnost in dovršenost v izdelavi. Zgodba Aurisa se je sicer pričela že leta 1966 s prvo generacijo takratne Corolle. Če torej seštejemo vse generacije Corolle in Aurisa skupaj lahko zaključimo, da je bilo do danes prodanih že preko 39.000.000 vozil, vključujoč vseh različic. Največ se stavi na ugodno ceno hibridne različice.

Auris nove generacije je za kar 55 milimetrov nižji od predhodnika s čimer so znižali težišče in izboljšali vodljivost vozila. Hkrati je prišlek lažji za približno 50 kilogramov oziroma v primeru hibrida za kar 70. Prtljažnik ob osnovni postavitvi sedaj ponuja 360 litrov prostora. Za primerjavo, novi Volkswagen Golf sedme generacije, ponuja 380 litrov prostora.

Toyota Auris 2012 Toyota Auris Hybrid notranjost 2012

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski pogonski agregati v ponudbi: 1.33 (73 kW), 1.6 (97 kW) in hibridni z 1.8 bencinskim motorjem (73 kW), ki mu pomaga še elektromotor s 60 kW
– Dizelska agregata v ponudbi sta 1.4 D-4D (66 kW) in 2.0 D-4D (91 kW)
– Paketi opreme so: Terra, Luna, Style, Sport in Sol
– Hibrid je na voljo z opremami Luna, Style in Sol
– Osnovni paket opreme Terra med drugim vsebuje tudi: ABS, EBD, TRC, VSC,  varnostni blazini za voznika in sopotnika z dvostopenjskim delovanjem, stranski varnostni blazini, varnostna blazina pri vozniku za kolena, zračna zavesa za prednjo in zadnjo vrsto, samodejno klimatsko napravo s protiprašnim filtrom, daljinsko centralno zaklepanje, radio CD MP3 s štirimi zvočniki AUX in USB vhod za zunanje naprave, upravljanje avdio naprave na volanu, potovalni računalnik, ISOFIX sistem pritrditve otroških sedežev v 2. vrsti, tri 12V vtičnice, LED dnevne luči, HAC (Hill Assist Control), 6-stopenjski ročni menjalnik…

Toyota Auris Hybrid Toyota Auris Hybrid

Najcenejši Auris, torej 1.33 Dual VVT-i z opremo Terra, vas bo stal 14.900 evrov. Najugodnejšega dizla s šibkejšim motorjem in osnovno opremo Terra pa si lahko omislite že za 16.990 evrov. Hibridna različica z osnovno opremo Luna vas bo stala 21.300 evrov. Za najdražjo opcijo velja hibridni Auris z opremo Sol, ki stane 23.350 evrov.

Uradni začetek prodaje je 1. februar. Vozila so že v salonih in na voljo za testne vožnje. V letu 2013 želijo prodati najmanj 350 vozil, kar znaša 4 odstotke tržnega deleža v segmentu. Delež hibridnih Aurisov naj bi znašal 20 odstotkov.