Mladi vozniki negotovi

Aktualno, Zanimivosti

Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Goodyear, je razkrila, da kar 61 odstotkov novopečenih evropskih voznikov ni seznanjenih, kako voziti v snežnih razmerah. Mladi evropski vozniki se prav tako ne zavedajo pomena menjave pnevmatik za zimski oziroma letni čas. Goodyear raziskava je zajela 6.400 mladih voznikov, mlajših od 25 let, na 16 trgih (zajetih je […]

Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Goodyear, je razkrila, da kar 61 odstotkov novopečenih evropskih voznikov ni seznanjenih, kako voziti v snežnih razmerah.

Mladi evropski vozniki se prav tako ne zavedajo pomena menjave pnevmatik za zimski oziroma letni čas.

mladi vozniki so nevarni 2013

Goodyear raziskava je zajela 6.400 mladih voznikov, mlajših od 25 let, na 16 trgih (zajetih je bilo 15 evropskih držav in Južna Afrika), njen namen pa je bil ugotoviti, kakšno je vedenje mladih voznikov na cesti. Jean-Pierre Jeusette, glavni direktor Goodyearovega Inovacijskega centra v Luksemburgu, je pojasnil, da je raziskava razkrila nekaj nadvse zanimivih spoznanj o mladih za volanom: »Mladi vozniki nimajo veliko denarja. Namesto naložbe v kakovostno varnostno opremo, raje izboljšajo ozvočenje v avtomobilu, navigacijski sistem ali zunanjo podobo avtomobila. Pogosto na internetu kupujejo rabljene pnevmatike, zgodi pa se celo, da jih iščejo tudi na najbližjem avtomobilskem odpadu. Starši bi morali mlade odvračati od takšnih navad in jih ozaveščati kako pomembna je varnost na cesti.«

V poročilu Generalne policijske uprave so v Sloveniji najnevarnejši prav mlajši vozniki, med 18. in 24. Letom starosti. Agresivno vedenje na cesti je zelo moteče, zato bo Goodyear v sodelovanju z Evropskim združenjem šol vožnje (European Driving Schools Association – EFA) pripravil usposabljanje za varno in odgovorno vožnjo ter ustrezno vzdrževanje svojih avtomobilov oziroma pnevmatik.

Mlade je groza vožnje v snegu

audi a3 v snegu 2013Obvladovanje vozila pozimi zahteva močan čut za ravnotežje in koordinacijo, katerega center je v malih možganih, razvije pa se z vajo in izkušnjami. Goodyearova raziskava je pokazala, da je 33 % mladih voznikov mučno voziti v snegu. Dekleta so pri tem precej bolj napeta od fantov (40 % proti 25 %).

Kljub temu, da je dež v zimskih mesecih v večjem delu Evrope nekaj vsakdanjega, veliko novopečenih voznikov priznava, da so pri vožnji na mokri podlagi pogosto nervozni, saj jim primanjkuje izkušenj. 49 % mladih voznikov se ne zaveda pomena zimskih pnevmatik, ki pri nizkih temperaturah pripomorejo k oprijemu v mokrem in na snegu (pri dveh od petih je malo verjetno, da se bosta o tem pozanimala in pnevmatike zamenjala). Spodbudno je dejstvo, da je mladim, ki prevozijo več kot 10.000 km letno, bolj jasno, da je treba avtomobile primerno opremiti za zimo.

Pravila so zato, da jih kršimo

Anketa razkriva, da se 73 % mladih voznikov ne zdi nič posebnega, da pri rumeni luči na semaforju pospešijo, 14 % pa jih celo prevozi rdečo luč. To je zaskrbljujoče, saj je center za odločitve, ki jih med vožnjo sprejemamo v delčku sekunde, na območju temenskega možganskega režnja, ki je odgovoren za zaznavanje in obdelavo prostorskih informacij. Pri prehitri vožnji temenski reženj ne dohaja sprememb in zato težje ocenimo razdaljo in položaj na cesti.

Kljub temu, da so kazni za kršitelje vse večje, alarmantnih 24 % moških in 15 % žensk priznava, da so že vozili pod vplivom alkohola. Veliko število mladih v starosti med 17 in 24 let v svojem prostem času popiva ali hodi v diskoteke. Tovrstno preživljanje prostega časa je med mladimi po vsej Evropi med najbolj priljubljenimi. Po ocenah 16.800.000 mladih Evropejcev v prostem času popiva. Dejstvo, da 20 % mladih voznikov priznava, da gredo večkrat na pijačo, preden sedejo za volan, pomeni, da je na evropskih cestah pod vplivom alkohola v povprečju kar 3.360.000 mladih voznikov. V Sloveniji je bilo zaradi alkohola v letu 2012 povzročenih približno 1.500 prometnih nesreč.

Roke na volanu, oči na telefonu

Čelni reženj možganov, povezan s pozornostjo in koncentracijo, lahko zelo hitro postane preobremenjen, če vozniki delajo več stvari hkrati, kar ogroža njihovo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. 44 % voznikov med vožnjo govori po telefonu, ne da bi uporabljali slušalko ali napravo za prostoročno telefoniranje. Še nevarnejše od telefoniranja pa je pisanje sporočil: 41 % novopečenih voznikov priznava, da so med vožnjo že pošiljali sms sporočila, elektronsko pošto ali elektronsko prenašali podatke. Slovenci po raziskavah v avtomobilu opravimo kar 57 % telefonskih klicev. Konec leta 2011 je bilo na slovenskih cestah zabeleženih kar 18.626 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo. Dodatno 58 % jih med vožnjo pije brezalkoholne pijače, 45 % jih občasno jé, za nekatere mlade voznike pa avto predstavlja podaljšek umivalnika in ogledala, saj jih kar 14 % priznava, da se med vožnjo bodisi ličijo, urejajo pričeske ali brijejo.

Ženske pogosteje ne opravijo teoretičnega testa v prvem poskusu in so manj samozavestne od moških.Kar 84 % mladih že prvič opravi teoretični test. Praktični del izpita pa 35 % žensk in 28 % moških opravlja več kot enkrat.

Bočno parkiranje

Čeprav jih je 90 % vadilo bočno parkiranje že na izpitu, mladi na tem področju niso prepričani vase. To morda niti ni presenetljivo, saj so včasih potrebna leta, da obvladamo to veščino. Mladi vozniki prav tako ne zaupajo vase, ko gre za vožnjo v drugih državah.

Osnovne veščine

Kar 47 % mladih voznikov se med usposabljanjem za vožnjo ni naučilo, kako ravnati v kritičnih situacijah. Samo 54 % voznikov ve, kako z ustrezno vožnjo varčevati z gorivom (to je v današnji ekološko zavedni družbi nujnost, prav tako pa v času gospodarske krize lahko na ta način privarčujemo evro ali dva), samo 45 % jih zna preveriti tlak v pnevmatikah in samo 20 % jih zna zamenjati gumo.

Za 55 % mladih avto predstavlja pot do neodvisnosti, kljub temu pa ostajata mamica in očka med hitrimi klici. Ena četrtina vprašanih bi namreč še vseeno poklicala starše, če bi bilo treba zamenjati prazno gumo. Dandanes se mladim ne mudi po poti neodvisnosti in močno so navezani na starše, še zlasti, ko je treba rešiti kakšno težavo na cesti. 41 % mladim voznikov avto predstavlja osebni prostor, kamor se lahko zatečejo, da ubežijo vsakodnevnemu stresu in odgovornostim, pri čemer vsak tretji (30 %) priznava, da je to prostor, kamor lahko zbežijo pred starši!

Moški so agresivnejši od žensk

Stereotipi glede spolov so na cesti močno prisotni. Raziskava kaže, da so moški agresivnejši od žensk in bolj nagnjeni k nevarnemu ravnanju, kot je na primer prehitevanje več vozil hkrati na cestah z dvojnimi prometnimi pasovi (58 % moških proti 42 % žensk); namerno pospeševanje, ko jih hoče nekdo prehiteti (25 % moških proti 19 % žensk); vožnja tik za drugim vozilom in utripanje z žarometi, če želijo mimo (22 % moških proti 12 % žensk). Hitra vožnja je med mladimi moški nekoliko bolj pogosta, verjetno zato, ker so za volanom bolj samozavestni ali pa bolj nagnjeni k temu, da se šopirijo pred drugimi (70 % moških in 62 % žensk priznava, da vozijo hitreje, kot dovoljujejo omejitve).

64 % mladih voznikov skrbi zaradi pijanih voznikov na cesti, 63 % se jih boji, da bi vanje trčilo drugo vozilo, 58 % pa je takih, ki jih skrbi, da jim bo odpovedal avto. Obstajajo pa še druge, resnejše skrbi, ki pestijo mlade. Nezaposlenost in gospodarska kriza sta z 61 % oz. 43 % na vrhu seznama, okolje (27 %) in terorizem v svetu (20 %) pa sta v manjši meri predmet neposredne zaskrbljenosti. V dandanašnjih nezanesljivih razmerah jih ena četrtina navaja, da je kratkoročno zanje najpomembnejše dobiti službo, za 21,5 % pa je glavni cilj uspešno zaključiti študij.