CX-5 z nagrado What Car? Green SUV

Aktualno

Mazdin crossover CX-5 je v svojo vitrino pospravil še eno nagrado, tokrat nagrado priznane britanske avtomobilistične revije What Car?. “Mazda CX-5 ponuja zelo veliko avtomobila za svojo ceno,” je na podelitvi nagrade What Car? Green SUV 2012 odločitev komentiral odgovorni urednik Chas Hallett. “Ob izjemni varčnosti in prijaznosti do okolja zaradi nizkih emisij ogljikovega dioksida, […]

Mazdin crossover CX-5 je v svojo vitrino pospravil še eno nagrado, tokrat nagrado priznane britanske avtomobilistične revije What Car?.

“Mazda CX-5 ponuja zelo veliko avtomobila za svojo ceno,” je na podelitvi nagrade What Car? Green SUV 2012 odločitev komentiral odgovorni urednik Chas Hallett. “Ob izjemni varčnosti in prijaznosti do okolja zaradi nizkih emisij ogljikovega dioksida, Mazda CX-5 ponuja tudi veliko serijske opreme, prostora za potnike in izjemno preglednost zaradi višjega sedalnega položaja. Dodatne točke je Mazda CX-5 prejela tudi zaradi uporabnosti in fleksibilnosti.”

Mazda cx-5 s strani 2012 test

Nagrade What Car? Green podeljuje uredniški odbor revije, ki je 2,2-litrski SKYACTIV-D dizelski agregat opisal kot motor, ki je v svojem segmentu nekaj posebnega in izstopa tako na področju zmogljivosti, kot tudi varčnosti.

Mazda CX-5 je na naših testiranjih dosegla izjemne rezultate na področju porabe goriva, saj je v povprečju z galono goriva prevozila 47,2 milje, kar ustreza povprečni porabi 4,9 litra na 100 prevoženih kilometrov in prekaša dražje konkurente, kot sta Audi Q3 in Land Rover Freelander. V Veliki Britaniji zelo pomembno vlogo pri zavarovanju igrajo tudi emisije ogljikovega dioksida in Mazda CX-5 s svojimi nizkimi izpusti manj obremenjuje lastnikov žep.

Na drugo in tretje mesto sta se za Mazdo CX-5 2.2 SKYACTIV-D 150 PS SE-L uvrstila BMW X3 xDrive20d SE (42,2 mpg oziroma 5,6 litra na 100 km) in Nissan Qashqai 1.6 dCi Acenta 2WD (45,9 mpg oziroma 5,1 litra na 100 km). 

Pred kratkim je Mazda CX-5 prejela tudi oblikovno nagrado po izboru 200.000 bralcev revije Auto Bild iz petnajstih držav. Zmaga je bila toliko slajša zaradi same prepričljivosti, saj je Mazda CX-5 prejela kar 17,8 odstotka vseh glasov, drugouvrščeni Audi A6 Allroad 10,8, tretjeuvrščeni Audi Q3 pa 9,9 odstotka glasov.

Junija je Mazda CX-5 prejela tudi nagrado Best Crossover, ki jo podeljuje revija Auto Express. Strokovna žirija pod vodstvom glavnega urednika Steva Fowlerja je odločitev obrazložila z naslednjo izjavo: “Mazda CX-5 ponuja kakovost, prostornost in eleganco v kombinaciji z vrhunskimi voznimi lastnostmi in izjemno varčnostjo.”