Novo doma: Peugeot 508

Aktualno, Novo doma, Top

Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Peugeot 508. Prenove so se pri Peugeotu lotili temeljito in pripravili obsežne novosti. Največje novosti so v notranjosti in v motorni ponudbi.  Novi PEUGEOT 508 se ponaša z novo prednjo okrasno masko, značilno za prihodnje modele znamke, in je opremljen z najnovejšo opremo, kot je zaslon na dotik, kamera […]

Prenovljeni 508

Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Peugeot 508. Prenove so se pri Peugeotu lotili temeljito in pripravili obsežne novosti. Največje novosti so v notranjosti in v motorni ponudbi. 

Novi PEUGEOT 508 se ponaša z novo prednjo okrasno masko, značilno za prihodnje modele znamke, in je opremljen z najnovejšo opremo, kot je zaslon na dotik, kamera za vzvratno vožnjo in funkcija za nadzor mrtvega kota. Poleg tega je opremljen z varčnimi in zmogljivimi motorji Euro 6, kot je na primer 2,0 l BlueHDi 150 BVM6, katerega emisije CO2 znašajo komaj 105 g/km in velja za najboljšo ponudbo tržnega razreda za to stopnjo moči. Končno se bo družina modelov 508, ki je od leta 2012 na voljo v treh oblikah karoserije, povečala še za novo izvedenko RXH 2,0 l BlueHDi 180 EAT6, ki bo po Evropi naprodaj od novembra 2014 dalje.

508GT_2014

PEUGEOT 508 zaokroža nov PEUGEOTOV izbor “8”, ki je tako postal najmlajši izbor v zgodovini te tržne znamke, in uteleša namero znamke po prodoru na trg vozil višjega razreda, njeno zahtevnost glede kakovosti ter izboljšanje statusa in podobe znamke po vsem svetu. Avtomobil, ki ga izdelujejo v Franciji in Kitajski, je doslej naštel že več kot 370.000 prodanih primerkov, odkar je naprodaj na trgu. Kitajska, ki je od leta 2013 vodilni trg za PEUGEOT 508, danes predstavlja več kot 36 % prodaje. Novi PEUGEOT 508 še utrjuje odlike, ki jih je imel ob lansiranju, tako z vidika stila ter bogate in sodobne opreme kot tudi dinamičnih zmogljivosti.

Že prejšnji stil PEUGEOTA 508, ki je bil navdihnjen in uglajen, je dajal vtis brezhibno robustnega in kakovostno izdelanega vozila. Ekipe PEUGEOTOVIH oblikovalcev so na osnovi teh odlik vozilu namenile še več tehnologije, več silovitosti in značaja. Nova prednja okrasna maska je eden ključnih stilskih elementov novega PEUGEOTA 508. Je bolj pokončne oblike in PEUGEOTOV lev odslej sedi v njenem središču, s čimer se avtomobil spogleduje s svojimi slavnimi predniki iz serije 5. Z njo novi PEUGEOT 508 premierno predstavlja novo podobo sprednjega dela vozil znamke, odločnejšo in prestižnejšo, ki bo opremljala bodoče modele v njeni ponudbi.

Novosti v notranjosti

V armaturni plošči je odslej serijsko že od 2. stopnje opremljenosti (Active) vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, na katerem je na intuitiven način zbrana večina uporabniških funkcij vozila. Tipke z bližnjicami do glavnih menijev – navigacija, klimatska naprava, avtoradio, povezovanje, itd. – so stalno na voljo pod zaslonom na dotik na osrednjem delu upravljalne plošče. Z uporabo zaslona na dotik s tipkami na dotik je upravljalna plošča lahko za nekaj gumbov lažja, v konzoli pa je vgrajen nov zaprt odlagalni prostor. Bogata in z vsemi podatki izpopolnjena instrumentna plošča pred voznikom se spogleduje s svetom vrhunskega urarstva. Nad njo je umeščen projekcijski prikazovalnik z informacijami o vožnji in navigaciji, ki so v čitljivih barvah projicirane na prosojen zložljiv zaslon. Po kakovosti uporabljenih materialov, od dekoracij do notranjih oblog, kakovosti opreme in skrbni dodelavi se notranjost novega PEUGEOTA 508 takoj umesti med sodobne in prefinjene avtomobile višjega razreda, in to brez bahavosti.

Notranjost Peugeot 508

Notranjost Peugeot 508

Novi bencinski in dizelski motorji

V ponudbi bencinskih motorjev novi PEUGEOT 508 premierno predstavlja nov motor Euro 6: 1,6 l THP 165 S&S v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6. Ta nov motor, ki nadomešča motor 1,6 l THP 155 Euro5, je prisilno polnjen (s turbopolnilnikom Twin Scroll), ima neposredno vbrizgavanje z idealno zmesjo (200 bar) in napravo za spremenljivo nastavitev sesalnih ventilov. Razvije največjo moč 165 KM, kar je 9 KM več kot prejšnji, in dosega manjše emisije CO2, že od 129 g/km (BVM6), v primerjavi s predhodno generacijo, kjer so najnižje emisije znašale 144 g/km. Vsi motorji, tako v kombinaciji z ročnim kot s samodejnim menjalnikom, imajo sistem Stop and Start z močnejšim zaganjalnikom (STTd).

V ponudbi dizelskih motorjev so se motorjem po standardu Euro 5 že ob začetku prodaje vozila pridružili novi motorji Euro 6. Tako so tudi pri novem PEUGEOTU 508 na voljo naslednje verzije:

  • 1,6 l e-HDi 115 v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali šeststopenjskim robotiziranim ročnim menjalnikom. Najboljša izvedenka tega zelo varčnega motorja je homologirana z emisijami 109 g CO2 na prevoženi km.
  • 2,0 l HDi 140 v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.
  • 2,0 l HDi 160, ki je na voljo s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.
  • 2,2 l HDi 200 v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Dizelski motor 2,2 l zadnje generacije, ki je v ponudbi izključno za izvedenke GT, zagotavlja visoko specifično moč (nad 93 KM/l). Opremljen je s turbopolnilnikom s turbino iz aluminijevega titanata, ki zaradi svoje majhne vztrajnosti omogoča še posebej živahne pospeške. S posebej natančno prilagoditvijo motorja in samodejnega menjalnika ter uporabo posebnih izravnalnih gredi ima novi PEUGEOT 508 GT zagotovljene visoke zmogljivosti v izjemnem akustičnem udobju, obenem pa v okolje izpušča zgolj 151 g CO2 na km.
Prenovljeni 508

Prenovljeni 508

Tehnologijo BlueHDi Euro 6 bosta že od prve predstavitve novega PEUGEOTA 508 na trgu zastopali dve zmogljivi verziji:

  • motor 2,0 l BlueHDi 150 BVM6, katerega emisije CO2 tako pri limuzini kot pri izvedenki SW dosegajo komaj 105 g/km, velja za najboljšo ponudbo tržnega razreda D za to stopnjo moči.
  • nov motor 2,0 l BlueHDi 180 EAT6, ki je za limuzinsko izvedenko pridobil homologacijo z emisijami CO2 111 g/km, kar je eno od najboljših razmerij med močjo in porabo goriva v tem tržnem razredu. EAT6, samodejni menjalnik zadnje generacije iz hiše PSA, pripomore k zglednemu udobju in varčnosti te izvedenke.

 Prav ta izvedenka s 180 KM bo novembra 2014 dopolnila ponudbo izvedenke z obliko karoserije RXH. Novi PEUGEOT 508 RXH 2,0 l BlueHDi 180 EAT6 s homologiranimi 119 g emisij CO2 na km in izmerjeno kombinirano porabo 4,6 l/100 km ponuja odgovor na rastoče povpraševanje v tržnem razredu velikih dvonamenskih avtomobilov.