Trček dobil 1. Sprint Rally Železniki

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport, Top

Prvi Sprint Rally Železniki, za odlično organizacijo katerega je poskrbelo ŠD Omikron Plus in velja za prvi reli v okolici Železnikov po 27 letih, sta dobila Jani Trček in Vili Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki sta v napetem dvoboju ugnala Boštjana Logarja s sovoznikom Matejem Debeljakom (Citroën C2 R2 MAX). Reli v svoji prvi izvedbi še ni štel za […]

Prvi Sprint Rally Železniki, za odlično organizacijo katerega je poskrbelo ŠD Omikron Plus in velja za prvi reli v okolici Železnikov po 27 letih, sta dobila Jani Trček in Vili Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki sta v napetem dvoboju ugnala Boštjana Logarja s sovoznikom Matejem Debeljakom (Citroën C2 R2 MAX).

Jani Trček-Vili Ošlaj

Jani Trček-Vili Ošlaj

Reli v svoji prvi izvedbi še ni štel za točke slovenskega državnega prvenstva, kar je bil razlog, da na štartu ni bilo vseh najboljših slovenskih posadk,  vseeno pa gledalci, ki jih je draž vrnitve relija v te kraje ob progo privabila v izredno lepem številu, niso bili prikrajšani za atraktivne vožnje in skozi celoten reli tudi tesno dirko prvouvrščenih posadk. Boštjan Logar je začel bolje in dobil prvi dve hitrostni preizkušnji, Jani Trček pa je v drugi polovici relija močneje pritisnil na plin in z edinim štirikolesno gnanim dirkalnikom v celotni tekmovalni konkurenci, Logarja na koncu ugnal za 7 sekund. Tretje mesto sta z Renault Cliom R3 osvojila Igor Žbogar in Nik Stanič, četrto pa Borut Bratina in Lucijan Vovk v Citroënu C2 R2.

Boštjan Logar-

Boštjan Logar-Matej Debeljak

Za njimi so se že zvrstile posadke divizije 1. V Železnikih sta bila najhitrejša Simon Rončel in Erik Bernik (Suzuki Swift GTI) pred Alessandrom Cepkom in Fabrizion Coljo (MG ZR 105) ter Matejem Oblakom in Primožem Tavčarjem (Renault Twingo R1). Do 4. hitrostne preizkušnje je bil v tej diviziji za vse močno prehiter Martin Mlinar, ki pa mu je več kot minutno prednost tik pred koncem relija izničila tehnična okvara na njegovem MG-ju.

Alessandro Cepek-Fabrizio Colja

Alessandro Cepek-Fabrizio Colja

Končni rezultati 1. Sprint Rally Železniki:
1. Trček-Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO IX) 35.27,8
2. Logar-Debeljak (Citroën C2 R2 MAX) + 07,0
3. Žbogar-Stanič (Renault Clio R3) + 01.43,3
4. Bratina-Vovk (Citroën C2 R2) + 02.37,2
5. Rončel-Bernik (Suzuki Swift GTI) + 04.16,6*
6. Cepek-Colja (MG ZR 105) + 04.18,5
7. Oblak-Tavčar (Renault Twingo R1) + 04.28,8
8. Lampe-Kožman (VW Polo 1.4) + 04.52,7
9. Podlipnik-Lesjak (Renault Clio 1.4 16V) + 05.02,9
10. Fakin-Volčič (Zastava Yugo) + 05.32,6

* = Najhitrejši v diviziji 1

Tri najhitrejše posadke

Tri najhitrejše posadke

V Železnikih ni manjkalo atraktivnih predtekmovalcev

V Železnikih ni manjkalo atraktivnih predtekmovalcev